adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
33g zöldpaprika5 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
10g disznózsír90 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
492
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
25 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1477
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
24.8g füstölt szalonna163 kcal
-
29.8g vöröshagyma11 kcal
-
16.6g zöldpaprika3 kcal
-
16.6g vörösbor14 kcal
-
4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
5g disznózsír45 kcal
-
1.3g fűszerpaprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
245
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 45.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 122.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 846 micro
-
β-crypt 167 micro
-
Likopin 2876 micro
-
Lut-zea 603 micro
Összesen
492
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 135.9 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 368.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 2537 micro
-
β-crypt 501 micro
-
Likopin 8629 micro
-
Lut-zea 1809 micro
Összesen
1477
kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 1429 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg füstölt szalonna
-
2 db vöröshagyma
-
1 dl vörösbor
-
3 dkg sűrített paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek disznózsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Elkészítés
- A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!)
- Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk.
- A tűzről levéve mehet bele a fűszerpaprika, majd öntsük fel kevés húsalaplével vagy vízzel. Pirítsuk zsírjára, majd ismételjük meg a folyamatot néhányszor.
- A húst vágjuk nagyobb kockákra (2-3 cm), majd adjuk a pörköltalaphoz. Fűszerezzük (só, bors, kömény), adjunk hozzá zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a vörösborral.
- Szakaszosan pároljuk fedő alatt, mindig csak kevés folyadékot adjunk a húshoz, így alakul ki a jóízű, sűrű pörköltszaft.
- Receptkönyvben: 171
- Tegnapi nézettség: 47
- 7 napos nézettség: 615
- Össznézettség: 396566
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 27.
Ajánló
A birkahúsról ne távolítsuk el az összes faggyút, mert ízetlen lesz. Köretnek adhatunk hozzá házi tarhonyát, galuskát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
A birkahústól sokan irtóznak, a faggyúíz miatt. Ha azonban a faggyú nagy részét eltávolítjuk, ez a kellemetlen íz megszűnik, bár ezzel együtt a birkahús főbb jellemzője is eltűnik...