r
Nosalty Logó

Vasárnapi töltelék

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
vezsu
Vasárnapi töltelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    3483 micro
Összesen 698 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat finoman lehúzogatjuk a késhegyével, hogy az erek megmaradjanak. Azokra nincs szükségunk. Teljesen pépesre törjük.
  2. A petrezselyemzöldjét finomra vágjuk.
  3. A hagymát lereszeljük, összekeverjük a májjal és a petrezselyemmel.
  4. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel.
  5. A fokhagymát átzúzzuk.
  6. Belekeverünk disznózsírt (tudom, hogy nem reformkonyhás, de anélkül nem igazi!). Ezután még az olajat is.
  7. Jól elkeverjük és csak úgy adjuk hozza a tojásokat, kissé felverve a kanállal.
  8. Most kerül bele a zsemlemorzsa és a liszt. A mennyiséget normál tojásokra számoltam, ha nagyobbak akkor kicsit tobbet teszünk, ha kisseb akkor kevesebbet....
  9. Most jön a főzés...valamikor a nagyi egyenesen bekanalazta a gombócokat a levesbe. De ettől egy kicsit zavaros lett a húsleves. Ezért anyukám már úgy csinálta, hogy egy sima zacskót kettévágott, és ebbe kanalazta rúd formára. Ezután szépen becsavarjuk a végét, mint egy szaloncukornak és bele tesszük a húslevesbe kb. 45 percel lekapcsolás előtt.
  10. 30 percig főzzök zacskóban, utána kicsúsztatva a zacskóból, még 15 percig, hogy zamatosabb legyen.
  • Receptkönyvben: 380
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 596
  • Össznézettség: 231544
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Ajánló

A húsleves finomsága....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy igazi Zempléni finomság, melyet már a dédikém is csinált. Errefelé minden vasárnapi ebéd körete. Vagyis nálunk az első fogás ugye a húsleves. A benne megfőtt hús, zöldség és a töltelék pedig második fogásként kerül az asztalra. A családunk minden gyereke ezen nőtt fel. Kivétel nélkül imádják a nagyika töltelékét....Próbáljátok meg!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...