Vasárnapi töltelék
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
vezsu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
11g csirkemáj13 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g disznózsír17 kcal
-
9 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
175
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
44g csirkemáj52 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
-
35 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
698
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
9.4g csirkemáj11 kcal
-
9.6g petrezselyem3 kcal
-
19.2g vöröshagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.6g disznózsír14 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
47g tojás59 kcal
-
8.5g zsemlemorzsa34 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
Összesen
149
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 487 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 575 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 871 micro
Összesen
175
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 879 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1753.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 628 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 299.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1949 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 742 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 480 micro
-
Kolin: 677 mg
-
Retinol - A vitamin: 1757 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 2300 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 18 micro
-
Lut-zea 3483 micro
Összesen
698
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 374.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 416 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 375 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 491 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 743 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
-
1 db csirkemáj
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 ek napraforgó olaj
-
4 db tojás
Elkészítés
- A csirkemájat finoman lehúzogatjuk a késhegyével, hogy az erek megmaradjanak. Azokra nincs szükségunk. Teljesen pépesre törjük.
- A petrezselyemzöldjét finomra vágjuk.
- A hagymát lereszeljük, összekeverjük a májjal és a petrezselyemmel.
- Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel.
- A fokhagymát átzúzzuk.
- Belekeverünk disznózsírt (tudom, hogy nem reformkonyhás, de anélkül nem igazi!). Ezután még az olajat is.
- Jól elkeverjük és csak úgy adjuk hozza a tojásokat, kissé felverve a kanállal.
- Most kerül bele a zsemlemorzsa és a liszt. A mennyiséget normál tojásokra számoltam, ha nagyobbak akkor kicsit tobbet teszünk, ha kisseb akkor kevesebbet....
- Most jön a főzés...valamikor a nagyi egyenesen bekanalazta a gombócokat a levesbe. De ettől egy kicsit zavaros lett a húsleves. Ezért anyukám már úgy csinálta, hogy egy sima zacskót kettévágott, és ebbe kanalazta rúd formára. Ezután szépen becsavarjuk a végét, mint egy szaloncukornak és bele tesszük a húslevesbe kb. 45 percel lekapcsolás előtt.
- 30 percig főzzök zacskóban, utána kicsúsztatva a zacskóból, még 15 percig, hogy zamatosabb legyen.
- Receptkönyvben: 380
- Tegnapi nézettség: 144
- 7 napos nézettség: 939
- Össznézettség: 234538
- Feltöltés dátuma: 2010. november 04.
Ajánló
A húsleves finomsága....
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vezsu
12 recept
Ez egy igazi Zempléni finomság, melyet már a dédikém is csinált. Errefelé minden vasárnapi ebéd körete. Vagyis nálunk az első fogás ugye a húsleves. A benne megfőtt hús, zöldség és a töltelék pedig második fogásként kerül az asztalra. A családunk minden gyereke ezen nőtt fel. Kivétel nélkül imádják a nagyika töltelékét....Próbáljátok meg!