r
Nosalty Logó

Húsgombócos erdélyi leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veres Mari
Húsgombócos erdélyi leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1618 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4458 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 403 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3539.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1486 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    3722.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2152 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17830 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1618 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyán kívül az összes zöldséget keskenyebb lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymából tegyünk félre a húsgombócba.
  2. Zsiradékon dinszteljük a zöldségeket, amíg elpárolog belőle a víz, és karamellizálódni kezd. Öntsük fel 2,5 liternyi vízzel, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a lestyánt, forraljuk, főzzük.
  3. Közben a darát húst keverjük össze a rizzsel, tojással, reszelt hagymával, ízesítsük sóval, borssal (helyette borsikafüvet is használhatunk). Formáljunk gombócokat belőle olajos vagy vizes kézzel.
  4. Hámozzuk meg a burgonyát és kockázzuk fel.
  5. Amikor a lé már 10 percet forr, rakjuk bele a húsgombócokat, és amikor felforrt, a krumplit is. Főzzük tovább, amíg átfő a gombóc és a burgonya.
  6. A savanyítás módjától függően: ha citromot használunk, már a kész levesbe tálalásnál tegyük bele, ha káposztalevet vagy uborkalevet vagy ciberét, esetleg ecetet, azzal rottyantsuk még össze.
  7. Tálalásnál tejföllel kínálhatjuk, de nélküle is finom.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 294
  • Tegnapi nézettség: 85
  • 7 napos nézettség: 735
  • Össznézettség: 132143
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 14.

Ajánló

Ha van kedvünk és időnk, készítsünk korpaciberét, azzal a legeredetibb, és nagyon finom! Itt található a készítése. Megszórhatjuk petrezselyemzölddel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombócos erdélyi leves
Veres Mari 44 recept

Csorba vagy ciberelevesnek is ismerik ezt a finom erdélyi ételt. Búzaciberével is lehet savanyítani. Legutóbb magam így jártam el, és nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...