r
Nosalty Logó

Eredeti pacalcsorba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gourmand
Eredeti pacalcsorba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2978 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    750 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    423 micro
  • β-karotin
    1027 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 250 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    3929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15559.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    2052 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2298 mg
  • Nátrium
    10490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    8999.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    4121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1347 micro
  • α-karotin
    5075 micro
  • β-karotin
    12328 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2583 micro
Összesen 2978 kcal
  • 2% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott marhacsontokat 4 l vízben főni tesszük.
  2. A jól megmosott marhapacalt leforrázzuk, lehűtjük és felcsíkozzuk (félcenti széles, 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen).
  3. Meghámozzuk a zöldségeket, a fej fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, felkarikázzuk az ecetes pepperonit.
  4. Amikor a csontok megfőttek, kivesszük (ha van bennük velő, kiütögetjük, pirítóssal, csipetnyi sóval, borssal megesszük), a levesbe tesszük a felcsíkozott pacalt, zöldségeket, fokhagymát, pepperonit, feleresztjük a többi vízzel, és kicsi tűzön tovább főzzük.
  5. Fél óra elteltével a főtt zöldségeket kiszedjük, villával alaposan szétzúzzuk, és visszatesszük a levesbe.
  6. További egy-másfél óra elteltével hozzáadjuk az ecetet, sót, borsot, cukrot és a pamutmadzaggal megkötött lestyánleveleket.
  7. Negyed órányit főzzük, ezalatt elkeverjük a tejfölt a tojássárgákkal.
  8. A tüzet lezárjuk, a lestyánköteget kivesszük, majd a forró lével fokozatosan felhígítjuk a tojásos tejfölt, aztán hozzáadjuk a leveshez. (Ezután többé nem forralható a csorba, mert a tojássárgája megtúrósodik!)
  9. Erős paprikával, kovászos kenyérrel, muzsdéjjel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 143
  • Össznézettség: 26231
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti pacalcsorba
Gourmand 34 recept

Ha valaki Erdélyben jár, két ételt ne hagyjon ki: a miccset és a pacallevest. Ez utóbbi receptjét osztom meg... ahogy én készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...