Pepperoni
Leírás
A pepperoni szó egyaránt jelenti az erőspaprikát és a csípős paprikás szalámit (kolbászt) is. A szó az olasz peperone (paprika) többes számából (peperoni) származik. Pizzákkal kapcsolatban a pepperoni feltét elsősorban a pepperoni szalámit (kolbászt) jelenti. A pepperoni fűszeres, legtöbbször csípős szalámiféleség, amit leggyakrabban sertéshúsból készítenek. Pirospaprikát (fűszerpaprikát) tartalmaz. Elsősorban Amerikában gondolnak a szalámira (kolbászra) a pepperoni szó hallatán. Olaszországban a salame piccante vagy salamino piccante kifejezést használják (fűszeres, csípős szalámi) erre. A pepperoni paprikát nálunk "hegyes-erős" néven nevezik. Valószínűleg olasz bevándorlók honosították meg a pepperoni kifejezést a konyhanyelven. (Forrás: Wikipédia)
Mikor vegyem
Egész évben.
hogyan tároljam
A hűtőszekrényben tárojuk.
100g Pepperoni
fehérjetartalom
1.66 g
zsírtartalom
0.318 g
szénhidráttartalom
5.35 g
víztartalom
91.81 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
32 mg
Magnézium
17 mg
Kalcium
14 mg
Nátrium
13 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.357 g
C vitamin
82.7 mg
Kolin
7.4 mg
Niacin - B3 vitamin
1.242 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1.66 g
Zsír
telített zsírsav
0.048 g
egyszeresen telített zsírsav
0.027 g
többszörösen telített zsírsav
0.243 g
ásványi anyagok
Kalcium
14 mg
Vas
0.46 mg
Magnézium
17 mg
Foszfor
32 mg
Nátrium
13 mg
Cink
0.25 mg
Réz
0.094 mg
Mangán
0.1 mg
Szelén
0.3 µg
szénhidrát
rost
3.4 g
cukor
1.95 g
víz
91.81 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.081 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.054 mg
Niacin - B3 vitamin
1.242 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.265 mg
Folát
29 µg
Kolin
7.4 mg
Alfa-karotin
39 µg
Béta-karotin
184 µg
E vitamin
0.69 mg
K vitamin
9.5 µg
A vitamin
17 µg
C vitamin
82.7 mg
B6 vitamin
0.357 g