Texasi sajtos sült krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
kicsivik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
644
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1287
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
133
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1500.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 609 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 268.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 750 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 713 micro
Összesen
644
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 85 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3001.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 765 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 806 mg
-
Nátrium 1218 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 537 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 459 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 1501 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1426 micro
Összesen
1287
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt, alufóliával kibélelünk egy közepes tepsit a könyebb tisztításra gondolva.
- Közben a krumplikat meghámozzuk, megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet.
- A krumplikat egy éles késsel hosszában kb 5-7 mm vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket szintén 5-7 mm széles csíkokra daraboljuk (a Mekinek biztosan gyorsabban megy, de a miénk finomabb lesz!).
- Egy nagy tálban alaposan megfürdetjük a krumplihasábokat az olajban, fűszerezzük, és ismét jól összeforgatjuk.
- A hasábokat lehetőleg egy rétegben elrendezzük a tepsiben, és fedetlenül cirka 15-20 percre magukra hagyjuk a forró csőben.
- Félidőben megforgatjuk őket, és visszatoljuk a melegre újabb 15 -20 percre, vagy amíg puhára nem sülnek.
- Kivesszük a sütőből, egyenletesen a tetejére szórjuk a szalonnát, a pepperónit és a hagymát, kicsit összeforgatjuk, mehet rá a sajt, majd visszadugjuk a csőbe újabb 2-3- percre, amíg a sajt rá nem olvad.
- Friss salátával, joghurtos salátaöntettel, vagy akár reszelt fokhagymás tejföllel kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 439
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 39889
- Feltöltés dátuma: 2012. április 05.
Ajánló
Frissen az igazi. Habár egyáltalán nem fenyeget a veszély, hogy maradna egy szem is belőle...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kicsivik
42 recept
Ez egy texasi sztori, mindazoknak, akik szeretik a kicsit csípősebb történeteket is.