r
Nosalty Logó

Csípős töltött lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csípős töltött lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 1204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 1204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3321.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a vízzel kikeverjük, majd a tészta maradék hozzávalóit egyből hozzáadva puha tésztát gyúrunk.
  2. Ezt követően nagyjából 30 percig meleg helyen letakarva kelesztjük a tésztát.
  3. Míg a tészta kel, feldaraboljuk a töltelékhez valókat, és kikeverjük az öntetet.
  4. A megkelt tésztát kevés liszten fél centi vastagságú, nagyjából kör formájúra nyújtjuk, és az egyik felére adagoljuk a tölteléket, jó púposan, úgy, hogy a tészta töltelékes széleinél 2-3 centiméternyit szabadon hagyunk. Ezután ráhajtjuk a tészta másik felét, és a széleit visszafordítva alaposan összenyomkodjuk. Végül villával megböködjük a lepény tetejét.
  5. Egy (alacsony falú) tepsit kevés olajjal kikenünk, belefektetjük a lepényt, és forró sütőben nagyjából 15 perc alatt ropogós barnára sütjük, majd a kikevert öntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 19302
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, meglehetősen laktató étel. A töltelék gyakorlatilag bármilyen, hűtőben fellelhető alapanyaggal helyettesíthető tetszés szerint.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...