r
Nosalty Logó

Csípős töltött lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csípős töltött lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 1204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 216 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 1204 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3321.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a vízzel kikeverjük, majd a tészta maradék hozzávalóit egyből hozzáadva puha tésztát gyúrunk.
  2. Ezt követően nagyjából 30 percig meleg helyen letakarva kelesztjük a tésztát.
  3. Míg a tészta kel, feldaraboljuk a töltelékhez valókat, és kikeverjük az öntetet.
  4. A megkelt tésztát kevés liszten fél centi vastagságú, nagyjából kör formájúra nyújtjuk, és az egyik felére adagoljuk a tölteléket, jó púposan, úgy, hogy a tészta töltelékes széleinél 2-3 centiméternyit szabadon hagyunk. Ezután ráhajtjuk a tészta másik felét, és a széleit visszafordítva alaposan összenyomkodjuk. Végül villával megböködjük a lepény tetejét.
  5. Egy (alacsony falú) tepsit kevés olajjal kikenünk, belefektetjük a lepényt, és forró sütőben nagyjából 15 perc alatt ropogós barnára sütjük, majd a kikevert öntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 19277
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, meglehetősen laktató étel. A töltelék gyakorlatilag bármilyen, hűtőben fellelhető alapanyaggal helyettesíthető tetszés szerint.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek