r
Nosalty Logó

Pizza 11. - teljes kiőrlésű lisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nemnagykunszt
Pizza 11. - teljes kiőrlésű lisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 743 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 2966 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 191 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    1650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1731 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    15287 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 743 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11231.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1322 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    6601 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    6924 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    61147 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 2966 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3913 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet szórjuk bele egy mély tálba.
  2. A 2 dl tejet langyosítsuk meg mikróban, tegyük bele a cukrot és az instant élesztőt, keverjük el, és várjuk meg, míg felfut.
  3. Tegyük hozzá a liszthez az oregánót, a sót, a bazsalikomot, az olívaolajat és a felfutott élesztőt. Alaposan gyúrjuk össze, míg el nem válik a kezünktől és az edény falától. Tegyük fel a radiátorra, vagy langyosítsuk fel a sütőt 35-40 fokra, és tegyük felre 30 percre, míg megkel.
  4. Közben készítsük el a pizza megkenéséhez a szószt. Borítsuk össze a fenti hozzávalókat a szószhoz, és tegyük félre.
  5. Ha megkelt a tészta, akkor belisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 2 mm vékonyra.
  6. Egy nagy tepsit kenjünk ki egy kis olívaolajjal, majd egyengessük el benne a kinyújtott tésztát.
  7. Kenjük meg a paradicsomos szósszalm, és tegyük rá a sonkát és a szalámit.
  8. Előmelegített sütőbe toldjuk be, a sütő felső 1/3 részébe 5 percre. Ezután vegyük ki, tegyük rá a többi feltétet és a sajtot. Süssük, míg a sajt meg nem pirul (kb. 6-8 perc).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21686
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 29.

Ajánló

Nagyon illik hozzá egy pohár száraz, fehér bor, és ahogy azt mindig is tartottam: Ha nem tudsz magadból, akkor meríts egy pohárból bátorságot, illetve a bátorság mértékegysége a deciliter. A feltétek szabadon váltogathatók a lényeg, hogy az elősütés alkalmával kerüljenek rá a sonka, vagy szalámi karikák, illetve azok a feltétek, amik levet ereszthetnek (pl gomba, paradicsom). Erre azért van szükség, mert nem kemencében sütöd, és így elkerülhető, hogy a pizzát túlsüsd, vagy vizes maradjon. Fontos, hogy nem kell rá 4 cm magasan feltéteket pakolni. Mert az íz nem áll egyenes arányban a feltétek vastagságával. Találd meg az arányokat. Az általam készítetten, az egész nagy adagon van összesen: 8 dkg serrano, 8 dkg csípős szalámi, egy fél lilahagyma, 3 evőkanál kukorica, 8 db egész kb. 8cm-es pepperoni paprika, de félbevágva, és 30-40 dkg sajt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

Tény: Nálam, nálunk, nálatok, nagyon népszerű a pizza. Biztosan van olyan bejáratott hely, ahonnan házhoz rendelsz. Te is végigjártad az utat, melyet neves és névtelen pizzázók szórólapjai öveznek, hogy: innen rendelj, meg onnan, mert ez az igazi olasz, meg a legeredetibb olasz, és ha valami ennél olaszabb, az akkor már csak a 'Bászszpenszer'. Tutira tapasztaltátok, hogy rendelésnél nem csak arra kell figyelni, hogy honnan rendelsz, hanem arra is, hogy mázlid legyen, és ugyanaz a szakács készítse el a pizzát, aki azt a fajtát készíti, amit szeretsz. Az egész felér egy torpedójátékkal. Felhívod a pizzériát, benyögöd, hogy A/2, és nem tudod meg, hogy talált süllyedt-e, csak ha kihozták. Egy konkrét órarendet kell vezetned, hogy mikor melyik pizzériában ki az ügyeletes, mert egyébként nem tudsz biztosra menni. Na, nekem ebből lett elegem. Itt egy saját fejlesztésű hibrid pizzarecept. Nem olasz, saját, de minimum hozza, ha nem üti az elvárt színvonalat, ráadásul teljes kiőrlésű lisztből készül, sőt, Te készíted, így a minőség és a szakács mindig ugyanaz. Bátorság, egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...