Pizza 11. - teljes kiőrlésű lisztből
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
338 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g tej28 kcal
-
6 kcal
-
1g cukor2 kcal
A szószhoz
A feltéthez
-
25g sonka35 kcal
-
25g szalámi123 kcal
-
30g pepperoni7 kcal
-
13g csemegekukorica11 kcal
-
11g lilahagyma4 kcal
-
25g sajt88 kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
1352 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g tej112 kcal
-
23 kcal
-
3g cukor10 kcal
A szószhoz
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
180g snidling54 kcal
A feltéthez
-
100g sonka138 kcal
-
100g szalámi493 kcal
-
120g pepperoni27 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
100g sajt352 kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
87 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
12.8g tej7 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
A szószhoz
-
12.8g sűrített paradicsom10 kcal
-
0.2g oregánó1 kcal
-
1.9g ketchup2 kcal
-
11.5g snidling3 kcal
A feltéthez
-
6.4g sonka9 kcal
-
6.4g szalámi32 kcal
-
7.7g pepperoni2 kcal
-
3.2g csemegekukorica3 kcal
-
2.9g lilahagyma1 kcal
-
6.4g sajt23 kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2808 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 1650 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 146.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1731 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 15287 micro
-
Lut-zea 440 micro
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.8 g
Zsír
-
Összesen 109.1 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11231.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 1322 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 786 mg
-
Foszfor 2381 mg
-
Nátrium 6601 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.8 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 586.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 894 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 238 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 472 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 645 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 6924 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 61147 micro
-
Lut-zea 1762 micro
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 443 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3913 micro
-
Lut-zea 113 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
1 tk só
-
1 tk oregánó
-
1 tk bazsalikom
-
2 ek olívaolaj
-
2 dl tej
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
A szószhoz
-
200 g sűrített paradicsom
-
1 ek oregánó
-
2 ek ketchup
A feltéthez
-
10 dkg sonka
-
10 dkg szalámi
-
5 dkg csemegekukorica
-
0.5 közepes fej lilahagyma
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet szórjuk bele egy mély tálba.
- A 2 dl tejet langyosítsuk meg mikróban, tegyük bele a cukrot és az instant élesztőt, keverjük el, és várjuk meg, míg felfut.
- Tegyük hozzá a liszthez az oregánót, a sót, a bazsalikomot, az olívaolajat és a felfutott élesztőt. Alaposan gyúrjuk össze, míg el nem válik a kezünktől és az edény falától. Tegyük fel a radiátorra, vagy langyosítsuk fel a sütőt 35-40 fokra, és tegyük felre 30 percre, míg megkel.
- Közben készítsük el a pizza megkenéséhez a szószt. Borítsuk össze a fenti hozzávalókat a szószhoz, és tegyük félre.
- Ha megkelt a tészta, akkor belisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 2 mm vékonyra.
- Egy nagy tepsit kenjünk ki egy kis olívaolajjal, majd egyengessük el benne a kinyújtott tésztát.
- Kenjük meg a paradicsomos szósszalm, és tegyük rá a sonkát és a szalámit.
- Előmelegített sütőbe toldjuk be, a sütő felső 1/3 részébe 5 percre. Ezután vegyük ki, tegyük rá a többi feltétet és a sajtot. Süssük, míg a sajt meg nem pirul (kb. 6-8 perc).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 134
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 21686
- Feltöltés dátuma: 2011. január 29.
Ajánló
Nagyon illik hozzá egy pohár száraz, fehér bor, és ahogy azt mindig is tartottam: Ha nem tudsz magadból, akkor meríts egy pohárból bátorságot, illetve a bátorság mértékegysége a deciliter. A feltétek szabadon váltogathatók a lényeg, hogy az elősütés alkalmával kerüljenek rá a sonka, vagy szalámi karikák, illetve azok a feltétek, amik levet ereszthetnek (pl gomba, paradicsom). Erre azért van szükség, mert nem kemencében sütöd, és így elkerülhető, hogy a pizzát túlsüsd, vagy vizes maradjon. Fontos, hogy nem kell rá 4 cm magasan feltéteket pakolni. Mert az íz nem áll egyenes arányban a feltétek vastagságával. Találd meg az arányokat. Az általam készítetten, az egész nagy adagon van összesen: 8 dkg serrano, 8 dkg csípős szalámi, egy fél lilahagyma, 3 evőkanál kukorica, 8 db egész kb. 8cm-es pepperoni paprika, de félbevágva, és 30-40 dkg sajt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Tény: Nálam, nálunk, nálatok, nagyon népszerű a pizza. Biztosan van olyan bejáratott hely, ahonnan házhoz rendelsz. Te is végigjártad az utat, melyet neves és névtelen pizzázók szórólapjai öveznek, hogy: innen rendelj, meg onnan, mert ez az igazi olasz, meg a legeredetibb olasz, és ha valami ennél olaszabb, az akkor már csak a 'Bászszpenszer'. Tutira tapasztaltátok, hogy rendelésnél nem csak arra kell figyelni, hogy honnan rendelsz, hanem arra is, hogy mázlid legyen, és ugyanaz a szakács készítse el a pizzát, aki azt a fajtát készíti, amit szeretsz. Az egész felér egy torpedójátékkal. Felhívod a pizzériát, benyögöd, hogy A/2, és nem tudod meg, hogy talált süllyedt-e, csak ha kihozták. Egy konkrét órarendet kell vezetned, hogy mikor melyik pizzériában ki az ügyeletes, mert egyébként nem tudsz biztosra menni. Na, nekem ebből lett elegem. Itt egy saját fejlesztésű hibrid pizzarecept. Nem olasz, saját, de minimum hozza, ha nem üti az elvárt színvonalat, ráadásul teljes kiőrlésű lisztből készül, sőt, Te készíted, így a minőség és a szakács mindig ugyanaz. Bátorság, egyszerű elkészíteni.