Sonka

Sonka

Leírás

Sertés combjának a húsa, melyet különféleképpen érlelnek. Egészben vagy szeletelve, főve vagy nyersen (sós vízben érlelve, levegőn szárítva vagy füstölve) kapható.Híres sonkák: az olasz Prosciutto di Parma és Prosciutto di San Daniele, a spanyol Jamón Ibérico és Jamón Serrano, a francia Bayonne sonka, a német fekete erdei sonka és westfáliai sonka, valamint a spanyol Jambon d’Ardenne.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

100g Sonka

fehérjetartalom

19 g

zsírtartalom

1 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm sonka?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1100 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19 g

Zsír

telített zsírsav

1 g

ásványi anyagok

Nátrium

1100 mg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...