r
Nosalty Logó

Sertésborda Jóasszony módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Sertésborda Jóasszony módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Raguhoz

Húsos alap

Összesen 941 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Raguhoz

Húsos alap

Összesen 3773 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Raguhoz

Húsos alap

Összesen 147 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2664 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2606 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    5516 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 941 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278 g

Zsír

  • Összesen
    218 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6477.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    441 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    3269 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1380.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10655 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    55 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2006 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10424 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    2697 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    22064 micro
  • Lut-zea
    5709 micro
Összesen 3773 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    852 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 147 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Raguhoz

Húsos alap

Elkészítés

Raguhoz

  1. A húst picit kiverjük, de ne nagyon, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, tálba rakjuk, és leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, majd 1-2 napra hidegre tesszük. Erre azért van szükség, hogy puhább legyen a hús, így nem szárad ki.
  2. Elkészítjük a ragut, a kockára vágott szalonnát kissé kisütjük, hozzáadjuk a vastagabb karikára vágott pórét, kicsit átforgatjuk a szalonnás zsírban, belerakjuk a szintén kockára vágott gombát, és néhány percig együtt pároljuk.
  3. Ezután mehet bele a kockára vágott zöldpaprika és a borsó is, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott májat, átforgatjuk, és szinte készre főzzük.
  5. Végül belerakjuk a felkockázott sonkát, a sűrített paradicsomot, ketchupot, szükség szerint kevés vizet, ízesítjük sóval, borssal, majd kissé összeforraljuk. A ragunál vigyázzunk, ne főzzük túl!
  6. A húst kiemeljük a tejből, papírtörlőn leitatjuk a felesleges mennyiséget, megszórjuk frissen őrölt borssal, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon megsütjük, oldalanként kb. 2-2 percig.
  7. Ezután egy tálra szedjük a húst, mindegyik szeletre 1-1 darabka fagyos vajat teszünk, majd egy kis időre alufóliával lefedjük, és pihenni hagyjuk.
  8. Tálalás: a hússzeletekre halmozzuk a ragut, köretnek kockára vágott sült burgonyát kínálunk hozzá.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 57
  • 7 napos nézettség: 344
  • Össznézettség: 151308
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésborda Jóasszony módra
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon régi kedvenc nálunk, még szinte gyerek voltam, amikor megismertem ezt az ételt a régi Corvin áruház éttermében.

Hozzávalók

Raguhoz

Húsos alap

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...