Sertésborda Jóasszony módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Raguhoz
-
75g csirkemáj89 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
13g sonka17 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
14 kcal
-
4g ketchup4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Húsos alap
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
100g tej56 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53 kcal
Összesen
941
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Raguhoz
-
300g csirkemáj357 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
57 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Húsos alap
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
3773
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Raguhoz
-
11.6g csirkemáj14 kcal
-
1.9g füstölt szalonna13 kcal
-
1.9g sonka3 kcal
-
9.7g gomba2 kcal
-
7.7g póréhagyma2 kcal
-
3.9g paprika1 kcal
-
5.8g zöldborsó5 kcal
-
2.7g sűrített paradicsom2 kcal
-
0.6g ketchup1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Húsos alap
-
30.9g sertés rövidkaraj51 kcal
-
15.4g tej9 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
147
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 54.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 441 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1619.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 817 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 345.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2664 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 501 micro
-
Kolin: 298 mg
-
Retinol - A vitamin: 2606 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 674 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 5516 micro
-
Lut-zea 1427 micro
Összesen
941
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 278 g
Zsír
-
Összesen 218 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1764 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6477.3 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 441 mg
-
Kálcium 705 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 410 mg
-
Foszfor 3269 mg
-
Nátrium 1579 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.7 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1380.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10655 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 55 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 185 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 92 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2006 micro
-
Kolin: 1193 mg
-
Retinol - A vitamin: 10424 micro
-
α-karotin 102 micro
-
β-karotin 2697 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 22064 micro
-
Lut-zea 5709 micro
Összesen
3773
kcal
- 14% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 852 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
147
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Raguhoz
-
30 dkg csirkemáj
-
5 dkg füstölt szalonna
-
5 dkg sonka
-
25 dkg gomba
-
1 közepes db póréhagyma
-
1 közepes db paprika
-
15 dkg zöldborsó
-
1 ek ketchup
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Húsos alap
-
10 dkg finomliszt
-
8 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Raguhoz
- A húst picit kiverjük, de ne nagyon, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, tálba rakjuk, és leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, majd 1-2 napra hidegre tesszük. Erre azért van szükség, hogy puhább legyen a hús, így nem szárad ki.
- Elkészítjük a ragut, a kockára vágott szalonnát kissé kisütjük, hozzáadjuk a vastagabb karikára vágott pórét, kicsit átforgatjuk a szalonnás zsírban, belerakjuk a szintén kockára vágott gombát, és néhány percig együtt pároljuk.
- Ezután mehet bele a kockára vágott zöldpaprika és a borsó is, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott májat, átforgatjuk, és szinte készre főzzük.
- Végül belerakjuk a felkockázott sonkát, a sűrített paradicsomot, ketchupot, szükség szerint kevés vizet, ízesítjük sóval, borssal, majd kissé összeforraljuk. A ragunál vigyázzunk, ne főzzük túl!
- A húst kiemeljük a tejből, papírtörlőn leitatjuk a felesleges mennyiséget, megszórjuk frissen őrölt borssal, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon megsütjük, oldalanként kb. 2-2 percig.
- Ezután egy tálra szedjük a húst, mindegyik szeletre 1-1 darabka fagyos vajat teszünk, majd egy kis időre alufóliával lefedjük, és pihenni hagyjuk.
- Tálalás: a hússzeletekre halmozzuk a ragut, köretnek kockára vágott sült burgonyát kínálunk hozzá.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 201
- Tegnapi nézettség: 57
- 7 napos nézettség: 344
- Össznézettség: 151308
- Feltöltés dátuma: 2014. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ez egy nagyon régi kedvenc nálunk, még szinte gyerek voltam, amikor megismertem ezt az ételt a régi Corvin áruház éttermében.