r
Nosalty Logó

Milánói spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Keca
Milánói spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Összesen 965 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Összesen 3857 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Összesen 215 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3820.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 965 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15283.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    2074 mg
  • Nátrium
    10835 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1325 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    4689 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 3857 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8014 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Egy nagy edényben felteszünk vizet forrni.
  2. Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat: nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra (kb 1x1 cm) a sonkát (ezért egybe kérjük a boltban, ne szeletelve), és cikkekre a gombát.
  3. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat, rátesszük a gombát (párolás közben a gomba veszíteni fog nagyságából, melyet a szeleteléskor vegyünk figyelembe) majd nem sokkal később a sonkát is.
  4. Öntsük fel a paradicsom-sűrítménnyel, fűszerezzük ízlés szerint (a javasolt fűszer mennyiségek a paradicsom sűrítmény összetétele miatt eltérő lehet, ezért gyakran kóstoljuk a ragut).
  5. Amikor a víz felforrt, sózzuk annyira, hogy tengervíz sós legyen. Újraforrás után tegyük bele a tésztát (ne törjük el!), és keverjük meg, hogy minél hamarabb ellepje a víz. Főzzük ¾ puhára, mely lépés az olasz tészták esetén nagyon fontos.
  6. Amennyiben nem fogyasztjuk azonnal, a tésztát bő, hideg vízben hűtsük le teljesen, kevés étolajjal locsoljuk meg, és így tároljuk fogyasztásig.
  7. Reszelt trappista sajttal szórjuk meg étkezés előtt a tésztára tálalt ragut, esetleg friss oregánólevéllel díszítsük!
  8. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 444
  • Tegnapi nézettség: 225
  • 7 napos nézettség: 1697
  • Össznézettség: 434167
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 06.

Ajánló

Előételnek és főételnek is ajánlom. Egy könnyű  száraz fehér-, vagy vörösbort ajánlok hozzá, amiben az olasz fűszerek íze is esetleg visszaköszön.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy evőkanál tejföl hozzáadásával (elkészülés előtt) még "meg lehet bolondítani" a ragut.

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...