Milánói spagetti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Keca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
125g sűrített paradicsom103 kcal
-
75g sonka104 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
3g cukor10 kcal
A tésztához és a tálaláshoz
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
4g só0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
965
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
-
300g sonka414 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g oregánó12 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
10g cukor39 kcal
A tésztához és a tálaláshoz
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
17g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
3857
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
A raguhoz
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
27.9g sűrített paradicsom23 kcal
-
16.7g sonka23 kcal
-
8.4g gomba2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g oregánó1 kcal
-
0.2g bazsalikom0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
A tésztához és a tálaláshoz
-
27.9g spagetti tészta103 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
8.4g trappista sajt29 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
215
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3820.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 518 mg
-
Nátrium 2709 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 175.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 1172 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 35955 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
965
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186.1 g
Zsír
-
Összesen 123.5 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15283.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 380 mg
-
Kálcium 1384 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 549 mg
-
Foszfor 2074 mg
-
Nátrium 10835 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497.9 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 702.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 864 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1325 micro
-
Kolin: 326 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 146 micro
-
β-karotin 4689 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 143820 micro
-
Lut-zea 350 micro
Összesen
3857
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 851.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 604 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8014 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
500 g sűrített paradicsom
-
300 g sonka
-
150 g gomba
-
só ízlés szerint
-
0.5 ek bors
-
1.5 ek oregánó
-
1 ek bazsalikom
A tésztához és a tálaláshoz
-
500 g spagetti tészta
-
1.5 ek só
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A raguhoz
- Egy nagy edényben felteszünk vizet forrni.
- Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat: nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra (kb 1x1 cm) a sonkát (ezért egybe kérjük a boltban, ne szeletelve), és cikkekre a gombát.
- Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat, rátesszük a gombát (párolás közben a gomba veszíteni fog nagyságából, melyet a szeleteléskor vegyünk figyelembe) majd nem sokkal később a sonkát is.
- Öntsük fel a paradicsom-sűrítménnyel, fűszerezzük ízlés szerint (a javasolt fűszer mennyiségek a paradicsom sűrítmény összetétele miatt eltérő lehet, ezért gyakran kóstoljuk a ragut).
- Amikor a víz felforrt, sózzuk annyira, hogy tengervíz sós legyen. Újraforrás után tegyük bele a tésztát (ne törjük el!), és keverjük meg, hogy minél hamarabb ellepje a víz. Főzzük ¾ puhára, mely lépés az olasz tészták esetén nagyon fontos.
- Amennyiben nem fogyasztjuk azonnal, a tésztát bő, hideg vízben hűtsük le teljesen, kevés étolajjal locsoljuk meg, és így tároljuk fogyasztásig.
- Reszelt trappista sajttal szórjuk meg étkezés előtt a tésztára tálalt ragut, esetleg friss oregánólevéllel díszítsük!
- Jó étvágyat!
- Receptkönyvben: 444
- Tegnapi nézettség: 225
- 7 napos nézettség: 1697
- Össznézettség: 434167
- Feltöltés dátuma: 2009. november 06.
Ajánló
Előételnek és főételnek is ajánlom. Egy könnyű száraz fehér-, vagy vörösbort ajánlok hozzá, amiben az olasz fűszerek íze is esetleg visszaköszön.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Keca
6 recept
Egy evőkanál tejföl hozzáadásával (elkészülés előtt) még "meg lehet bolondítani" a ragut.