Sonkás-sajtkrémes tészta gyorsan
- 14% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 14% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g tészta1855 kcal
-
250g sonka345 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
16g fokhagymakrém22 kcal
-
50g tömlős krémsajt90 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
- 14% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
36.5g tészta135 kcal
-
18.2g sonka25 kcal
-
32.8g tejföl65 kcal
-
1.2g fokhagymakrém2 kcal
-
3.6g tömlős krémsajt7 kcal
-
7.3g sajt26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
- 14% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1756.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 412 mg
-
Nátrium 863 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 105.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
- 14% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.1 g
Zsír
-
Összesen 144 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 389 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7025.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 347 mg
-
Kálcium 1210 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 1647 mg
-
Nátrium 3454 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 423.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 873 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1230 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
- 14% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Hozzávalók
-
500 g tészta
-
2 teáskanál fokhagymakrém
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- Sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük.
- Ezalatt felkockázzuk a sonkát (szalonnát), kis olajon megpirítjuk (sonkának kicsit több idő kell, mint a szalonnának).
- Tejfölt, fokhagymakrémet, sajtkrémet, sót és a borsot összekeverjük (óvatosan a sóval, hisz a sonka, szalonna is az).
- Összekeverjük a sonkát a tésztával, kicsit összepirítjuk, majd rátesszük a tejfölös szószt, alaposan elkeverjük, rátesszük a sajtot, és ha elolvadt, már ehetünk is.:)
- Receptkönyvben: 290
- Tegnapi nézettség: 54
- 7 napos nézettség: 356
- Össznézettség: 94730
- Feltöltés dátuma: 2011. június 07.
Ajánló
Egy könyedebb leves (borsó, grízgaluska) után igen ízletes főfogás, de egyedül is megállja a helyét az én "kis" családomban.:) CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Az első receptek egyike, melyet még tinikorom elején tanultam. Ha nincs sok időm főzőcskézni, akkor általában ezt készítem. Villámgyors és finom. Jó féle császár- vagy kolozsvári szalonnval még ízletesebb is, de így húsvét után igyekszem a maradék sonkát felhasználni. Frissen a legfinomabb, mert pár óra után beissza az összes szószt, de ezt utánpótlással könnyen megelőzhetjük.:) Ha a fokhagymakrém használata fura lenne valakinek, én azért szeretem, mert így nem olyan aggresszív az illata, íze, mondhatni randiképes az étel.:) Természetesen lehet használni rendes fokhagymát, esetleg fokhagymaport is.