Fokhagymakrém

A fokhagymakrémet felhasználhatjuk fokhagymával készülő receptekhez, rákenhetjük pirítósra vagy bundás kenyérre. Házilag elkészíthetjük nyers fokhagymából, így intenzívebb az íze, illetve sült fokhagymából, így kevésbé intenzív a fokhagyma íz. A boltban megvehetjük tubusos vagy üveges kiszerelésben.
Többféle verzióban kapható fokhagymakrém, például natúr, olajos, tejszínes és majonézes változatban. Sokféleképpen fel is használhatjuk, de talán a legjobb, ha saját magunk készítjük el az adalékanyagoktól mentes, házi változatát.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
A fokhagymakrém egy sűrű, krémes állagú fűszerkrém, amelyet főként fokhagymából készítenek. Többféle változata létezik, attól függően, hogy milyen összetevőket adnak hozzá és hogyan készítik el.
Szuper- és hipermarketekben, delikátboltokban, de minden apróbb diszkontban tudunk venni fokhagymakrémet. Megbontása után érdemes hűtőben tárolni, és a lejárati dátumot figyelembe venni. Ma már többféle márka közül válogathatunk, részesítsük előnyben a természetes alapanyagokból készült terméket, vagy akár készítsük el mi magunk.
A fokhagymának köztudottan számtalan előnye van, köztük gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása. Emellett szív- és érrendszer védő, valamint vércukorszintszabályzó és emésztést segítő hatása is. Felhasználhatjuk szendvicsekhez, húsok pácolásához, mártások és szószok ízesítéséhez, de akár levesekhez és főzelékekhez is.
Készülhet vegán "túrós" tészta padlizsánpörccel, sajtos golyócskák, sajtos cukkinigolyók és tepsiben sült fasírtgolyók.
Még több fokhagymakrémes receptért görgess lejjebb!
Bármikor tudunk venni szuper- és hipermarketekben, delikátboltokban.
Felbontás után hűtőben tároljuk.
fehérjetartalom
4 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
19 g
víztartalom
0 g
fehérje
4 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Bár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyAz életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!