r
Nosalty Logó

Pácolt magyaros sült oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Andi80_
Pácolt magyaros sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2508 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1506 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 836 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3331.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    2066 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    573 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 2508 kcal
  • 13% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    434 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet. Ezt jól összekeverjük.
  2. Az oldalasokat megtisztítjuk.
  3. Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.
  4. Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  5. Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk (nálam ez 60 perc volt, de villával érdemes ellenőrizni), majd a fedőt levéve még további 20 percet pirítjuk. (Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 908
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 335
  • Össznézettség: 227664
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pácolt magyaros sült oldalas
Andi80_ 380 recept

Már rég szerepelt az étlapon oldalas. Általában fokhagymásan készítem, de most egy magyaros pácban érleltem, majd sütés után hagymás törtkrumplival kínáltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...