Babgulyás csipetkével
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Sandrine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g sertéslapocka295 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
100g vörösbab337 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
0 kcal
-
35 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
625g víz0 kcal
Összesen
1052
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
400g vörösbab1348 kcal
-
480g sárgarépa175 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2500g víz0 kcal
Összesen
4205
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
10.7g sertéslapocka25 kcal
-
2.1g füstölt szalonna14 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
8.5g vörösbab29 kcal
-
10.2g sárgarépa4 kcal
-
5.8g fehérrépa4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
1.2g tojás1 kcal
-
53.3g víz0 kcal
Összesen
90
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1506.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 802 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 928.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 914 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 483 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 3713 micro
-
β-karotin 8849 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
1052
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 208.3 g
Zsír
-
Összesen 187.4 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6027.7 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 808 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 840 mg
-
Foszfor 3208 mg
-
Nátrium 896 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.4 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 91 mg
VÍZ
-
Összesen 3714.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3658 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 390 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1932 micro
-
Kolin: 772 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 14854 micro
-
β-karotin 35396 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1365 micro
Összesen
4205
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 317 micro
-
β-karotin 754 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg sertéslapocka
-
10 dkg füstölt szalonna
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
6 db sárgarépa
-
3 db fehérrépa
-
petrezselyem ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
2.5 l víz
Elkészítés
- A hagymákat apró kockákra vágjuk és az olajon kb. 10 perc alatt üvegesre pároljuk. A húst kicsi kockákra vágjuk, hogy minél hamarabb megfőljön. A hagymához adjuk, és fehéredésig pirítjuk.
- Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
- Miután felforrt, fűszerezzük pár babérlevéllel és felöntjük kb. 1-1,5 l vízzel. A szalonnát is ekkor adhatjuk hozzá.
- Amikor a hús már majdnem megpuhult, a karikára vágott zöldségeket is a levesbe tesszük, és együtt főzzük tovább. Az ízesítőket itt használjuk: ízlés szerint só, bors, ételízesítő, fokhagymakrém, gulyáskrém mehet bele. A levest kb. 2,5 literre kiegészítjük, és ha elfő, pótoljuk.
- Amíg azöldségek főnek, elkészítjük a csipetkét. A lisztet egy nagy tojással és kevés sóvaltésztává gyúrjuk.Amint összeáll, pihentetjük. Ha a zöldségek készre főttek, belecsipkedjük a gulyásba, és többször átkeverjük.
- Akonzerv babnak leöntjük a levét, átmossuk, és a leveshez adjuk. Erős Pistával ízlés szerint csípőssé tehetjük a gulyást. A kívánt ízhatás elérése érdekében ajánlatos többször megkóstolni és aszerint fűszerezni! Az egészet még pár percig főzzük, hogy összeérjenek az ízek.
- A durvára vágott petrezselymet azután dobjuk a levesbe, miután lekapcsoltuk a tűzhelyet, hogy ne veszítsen sokat a vitamintartalmából.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 198
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 173
- Össznézettség: 161507
- Feltöltés dátuma: 2012. május 09.
Ajánló
Friss fehérkenyérrel ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sandrine
57 recept
Mi így készítjük, és nagyon szeretjük. Olcsó, egyszerű és finom.