Langalló fokhagymás tejföllel és sajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
63g víz0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A feltéthez
Összesen
1019
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
250g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g só0 kcal
-
0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A feltéthez
-
200g tejföl396 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
30g füstölt szalonna197 kcal
-
340g lilahagyma124 kcal
-
200g sajt704 kcal
Összesen
4076
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
25.9g finomliszt94 kcal
-
10.4g burgonya6 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
12.9g víz0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
A feltéthez
-
10.4g tejföl20 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.6g sonka4 kcal
-
5.2g kolbász23 kcal
-
1.6g füstölt szalonna10 kcal
-
17.6g lilahagyma6 kcal
-
10.4g sajt36 kcal
Összesen
209
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 45 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2514 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 427 mg
-
Nátrium 1538 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 242.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
1019
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.6 g
Zsír
-
Összesen 179.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 391 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10056 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 1696 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1709 mg
-
Nátrium 6151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 459.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 969.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 879 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 869 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
4076
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
20 dkg burgonya
-
25 g élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 tk só
A feltéthez
-
2 dl tejföl
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csipet só
-
3 dkg füstölt szalonna
-
2 nagy fej lilahagyma
Elkészítés
A tésztához
- A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy kis edényben 1,5 dl vízben fél teáskanálnyi sóval 20 percig főzzük. A vízből már szinte alig marad valamennyi a krumplin, viszont az összes íz így a krumpliban marad.
- Krumplitörővel összetörjük a főtt burgonyát azzal a kevés vízzel, amennyi maradt rajta a főzéskor. Hagyjuk hűlni.
- A 2,5 dl langyos vízbe beletesszük az 1 tk cukrot, és a fél csomag élesztőt. Megszórjuk egy kanálnyi liszttel. Ha az élesztő felfutott, összegyúrjuk a liszttel, burgonyával, pizza fűszerkeverékkel és az 1 tk sóval. Kevés langyos vizet készítsünk oda, hátha nem elég lágy a tészta.
- Meleg helyen kelesztjük, amíg előkészítjük a feltéthez valókat.
- A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát és egy csipetnyi sót adunk a tejfölhöz.
- A lilahagymát félkarikákra vágjuk, kicsit megsózzuk, megcukrozzuk.
- A kolbászt karikára, a sonkát kis csíkokra vágjuk.
- A füstölt szalonnát kockákra vágva kisütjük, a zsírjával kikenjük a két tepsit, amiben a langallót sütni fogjuk.
- A sajtot lereszeljük.
- A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindkettőt olajos kézzel kinyújtjuk, a tepsikbe rakjuk, néhány percig a tepsiben is kelni hagyjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon 5-6 percig elősütjük.
- Megkenjük fokhagymás tejföllel, rárakjuk a sonkát, kolbászt, a sült szalonnakockákat és a hagymát, majd tovább sütjük még kb. 15 percig.
- Rárakjuk a reszelt sajtot és pár percig még sütjük.
- Forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23X32
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 585
- Tegnapi nézettség: 162
- 7 napos nézettség: 1466
- Össznézettség: 376677
- Feltöltés dátuma: 2012. október 29.
Ajánló
Ha két tepsiben sütjük vékonyabb lesz a tésztája, és jobban átsül. Ebben az esetben hőlégkeverésen süssük, és félidőben cseréljük meg a két tepsit a sütőben!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Ennél a langalló receptnél a tészta hozzávalói szinte teljesen megegyeznek a pizzatészta hozzávalóival (legalábbis ahogyan én szoktam készíteni), de a burgonya hozzáadásával még puhább és talán laktatóbb ételt tálalhatunk.