r
Nosalty Logó

Húsvéti őzgerinc minden jóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Húsvéti őzgerinc minden jóval
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az őzgerinchez

Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az őzgerinchez

Összesen 1546 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az őzgerinchez

Összesen 120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3658.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    2145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    718 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2693 micro
  • β-crypt
    509 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2799 micro
Összesen 1546 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Az őzgerinchez

Elkészítés

Az őzgerinchez

  1. A zöldségeket és a sonkát apróra vágjuk, majd elkeverjük egy nagy tálban a tejföllel, majonézzel és tormával.
  2. A lapzselatint beletesszük a meleg alaplébe, és megvárjuk, amíg el nem olvad. Amennyiben maradnának egész zselatindarabok, egy botmixer segítségével szabaduljunk meg tőlük.
  3. A zselatinos alaplevet a tejfölös alaphoz keverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a krémet.
  4. Egy őzgerincformát kibélelünk frissentartó fóliával. Elegyengetjük benne a tejfölös krém 1/3-át, majd egymástól egyenlő távolságban belenyomjuk a főtt tojásokat. Ezután beleöntjük a formába a maradék krémet, és elsimítjuk a felületét. Fóliába csomagoljuk az egész formát, és minimum 4 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Az a legjobb, ha egy egész éjszakán át pihentetjük.
  5. A kész őzgerincet kiborítjuk a formából, majd meleg vízbe mártott késsel, határozott mozdulatokkal felszeleteljük. Salátával, zöldségekkel, kaláccsal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14674
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 27.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti hidegtálak és saláták

Receptjellemzők

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan nagyágyúk előtt, mint a sonka. A tölteléket kedvünk szerint változtathatjuk, ugyanis egy elég megengedő receptről van szó.

Hozzávalók

Az őzgerinchez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...