Húsvéti őzgerinc minden jóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az őzgerinchez
-
38g tejföl74 kcal
-
6g majonéz29 kcal
-
2g ecetes torma3 kcal
-
35g újhagyma7 kcal
-
15g kápia paprika3 kcal
-
10g retek1 kcal
-
13g sonka17 kcal
-
13g zöldség alaplé1 kcal
-
3g lapzselatin11 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
193
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az őzgerinchez
-
300g tejföl594 kcal
-
44g majonéz235 kcal
-
18g ecetes torma25 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
80g retek12 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
24g lapzselatin84 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1546
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az őzgerinchez
-
23g tejföl46 kcal
-
3.4g majonéz18 kcal
-
1.4g ecetes torma2 kcal
-
21.2g újhagyma4 kcal
-
9.2g kápia paprika2 kcal
-
6.1g retek1 kcal
-
7.7g sonka11 kcal
-
7.7g zöldség alaplé1 kcal
-
1.8g lapzselatin6 kcal
-
18.4g főtt tojás29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
120
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 350 micro
Összesen
193
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 82.7 g
Zsír
-
Összesen 115.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1072 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3658.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 567 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 742 mg
-
Nátrium 2145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 706.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 967 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 354 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 782 mg
-
Retinol - A vitamin: 718 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 2693 micro
-
β-crypt 509 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2799 micro
Összesen
1546
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
Az őzgerinchez
-
300 g tejföl
-
4 ek majonéz
-
1 ek ecetes torma
-
3 db újhagyma
-
1 db kápia paprika
-
4 db retek
-
100 ml zöldség alaplé
-
12 db lapzselatin
-
4 db főtt tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Az őzgerinchez
- A zöldségeket és a sonkát apróra vágjuk, majd elkeverjük egy nagy tálban a tejföllel, majonézzel és tormával.
- A lapzselatint beletesszük a meleg alaplébe, és megvárjuk, amíg el nem olvad. Amennyiben maradnának egész zselatindarabok, egy botmixer segítségével szabaduljunk meg tőlük.
- A zselatinos alaplevet a tejfölös alaphoz keverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a krémet.
- Egy őzgerincformát kibélelünk frissentartó fóliával. Elegyengetjük benne a tejfölös krém 1/3-át, majd egymástól egyenlő távolságban belenyomjuk a főtt tojásokat. Ezután beleöntjük a formába a maradék krémet, és elsimítjuk a felületét. Fóliába csomagoljuk az egész formát, és minimum 4 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Az a legjobb, ha egy egész éjszakán át pihentetjük.
- A kész őzgerincet kiborítjuk a formából, majd meleg vízbe mártott késsel, határozott mozdulatokkal felszeleteljük. Salátával, zöldségekkel, kaláccsal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14674
- Feltöltés dátuma: 2023. március 27.
Receptkategóriák
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti hidegtálak és saláták
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan nagyágyúk előtt, mint a sonka. A tölteléket kedvünk szerint változtathatjuk, ugyanis egy elég megengedő receptről van szó.