Ecetes torma

Ecetes torma

Leírás

A torma átható aromájú, csípős, hazánkban őshonos gyökérzöldség. Magas C-vitamin tartalma és vízhajtó, valamint fájdalomcsillapító hatása miatt eredetileg gyógynövényként termesztették. A torma csípőssége reszeléskor válik igazán egyértelművé, ereje valamilyen savval, pl. ecettel közömbösíthető. Ecetes torma készítésekor ügyeljünk arra, hogy minél később öntjük az ecetes lét a reszelt tormára, annál csípősebb lesz a végeredmény, a torma ereje ugyanis a reszelést követően fokozatosan szabadul fel. Használható húsételekhez, hidegtálakhoz, a húsvéti főtt sonka elengedhetetlen kelléke.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Ecetes torma

fehérjetartalom

1 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

21 g

víztartalom

0 g

gramm ecetes torma?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...