r
Nosalty Logó

Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír

10 darab kaszinótojás

Besamelmártás

Máz

Tormakrémes sonkatekercs

Összesen 1041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír

10 darab kaszinótojás

Besamelmártás

Máz

Tormakrémes sonkatekercs

Összesen 4159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír

10 darab kaszinótojás

Besamelmártás

Máz

Tormakrémes sonkatekercs

Összesen 214 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 1041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    350.1 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5876.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    3661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    1167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 4159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

10 darab kaszinótojás

Besamelmártás

Máz

Tormakrémes sonkatekercs

Elkészítés

10 darab kaszinótojás

  1. Kaszinótojáshoz a tojásokat keményre főzzük, és hideg vízben hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat megpucoljuk, kettévágjuk, és kiemeljük a sárgáját.
  3. Egy tálba téve villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, a kihűlt besamelmártás, a mustárt, porcukrot, citromlét, sót, borsot, és kikeverjük, majd egy rövid időre hidegre tesszük.
  4. Összeállítás: a tojáskrémet habzsákba tesszük, és megtöltjük a tojások üregét úgy, hogy körben talpazatot nyomunk rá, így szép magasak lesznek.
  5. Egy nagyobb tálcára tesszük a krémes felével lefelé, kellő távolságot hagyva közöttük, erre a mázazás miatt van szükségünk. Hidegre tesszük a tojásokat.
  6. A krémből egy keveset tegyünk félre a díszítéshez, a tojásokból 10 db-ot tudunk megtölteni ezzel a mennyiséggel.
  7. Amint sűrűsödni kezd a tartármártás, azon nyomban a tojásokra kanalazzuk, mert ekkor nagyon gyorsan köt, egybe áll a masszánk!
  8. Ha a tojásokkal kész vagyunk, mehetnek a hidegre, érdemes egy éjszakát hűteni, hogy jól összeérjenek az ízek és lehűljön.
  9. A tojásokat egy nagyméretű kiszúróval körbevágjuk, majd egy lapos tálaló lapáttal alányúlva áthelyezzük a saláta tetejére.

Besamelmártás

  1. Elkészítjük a besamelmártást: a vajon megfuttatjuk a lisztet, de vigyázzunk, ne kapjon oda! A tűzről lehúzva folyamatosan kevergetve felengedjük a tejjel, a tűzre visszatéve sűrűre főzzük, addig keverjük, amíg egybe áll. Hűlni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a tormakrémet, a besamelmártást a tojásnál leírtak szerint.

Máz

  1. Amíg hűlnek az alapanyagok, kikeverjük a mázhoz valókat (a zselatin kivételével), ezután hidegre tesszük.
  2. A mázhoz kevés vízben feloldjuk a zselatint, a tűzről levéve elkeverjük egy kevés tartármártással, majd a mártásba keverjük.
  3. Hidegre tesszük, de közben folyamatosan ellenőrizzük, mert amint sűrűsödni kezd, azon nyomban a tojásokra kanalazzuk, mert ekkor nagyon gyorsan köt, egybe áll a masszánk!

Tormakrémes sonkatekercs

  1. Az ecetes tormát lecsepegtetjük, és kicsit meg is nyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön belőle.
  2. Ezután kikeverjük a vajjal, a kihűlt besamelmártással, sóval és a citromlével, rövid időre hidegre tesszük.
  3. A sonkákat megkenjük a tormakrémmel, és feltekerjük őket, majd egy tálcára rakosgatva letakarjuk, és hidegre tesszük.
  4. A sonkatekercset olvasztott aszpikkal átfényezhetjük, úgy még szebb lesz, illetve ha egy kicsivel több tormakrémet készítünk, a tálalásnál a két végére rózsát nyomunk.
  5. Tálalás: a franciasaláta alapra ízlésesen elrendezzük a tojásokat és a sonkatekercseket, a maradék tojáskrémmel megdíszítjük őket.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 747
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 132486
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 08.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi hidegtálak

Receptjellemzők

Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs Katharosztól
Katharosz 499 recept

Nagyon régóta nem készítettem ezt a családi kedvencet, valami oknál fogva az utóbbi időben kicsit mellőzve volt. De most nagyon ráéheztem, és mivel a boltban vásárolt a nyomába sem léphet a házi készítésű hidegtálnak, ezért elkészítettem szilveszterre, a család nagy örömére! Macerásnak tűnhet az elkészítése, de nem az, nekem a recept leírása majdnem, hogy tovább tartott, persze egy kis túlzással.

Hozzávalók

10 darab kaszinótojás

Besamelmártás

Máz

Tormakrémes sonkatekercs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...