r
Nosalty Logó

Húsvéti tojáskrémes kalácsbagel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Húsvéti tojáskrémes kalácsbagel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bagelhez

A tojáskrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bagelhez

A tojáskrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 3175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A bagelhez

A tojáskrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1878.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3160 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7515.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    4541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3042 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    537 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    1942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1782 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12638 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4841 micro
Összesen 3175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A bagelhez

A tojáskrémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A bagelhez

  1. A meleg tejszínbe keverünk némi mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, maradék mézet és a felfuttatott élesztőt. Egységes tésztát gyúrunk, majd fokozatosan hozzáadjuk a vajat, míg fel nem veszi az összeset. A tészta zsírosabb, lágyabb lesz, inkább robotgépben dolgozzuk ki, és ha nem muszáj ne adjunk hozzá több lisztet.
  2. A kész tésztát kivajazott tálban, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha kész, átgyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. A gombócokat egyesével laposra nyújtjuk, majd a hosszabbik oldal felől felcsavarjuk őket, így szebb fonatokat fogunk kapni. A fonatokat nagyjából ujjnyi vastagra sodorjuk, majd félbehajtjuk és két kézzel az ellenkező irányba csavarva a végeket, létrehozunk egy kettes fonatot. Ebből kerek, középen lyukas bagelt formázunk, a végeket összecsípve.
  3. A bageleket sütőpapíros tepsire helyezzük, majd lekenjük felvert tojással. Meleg helyen 30 percig kelesztjük őket, majd ismét lekenjük tojással. Megszórhatjuk nagyszemű sóval, mákkal, szezámmaggal, ha van kedvünk. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük és hagyjuk kihűlni őket.

A tojáskrémhez

  1. A répákat meghámozzuk, majd kevés olajjal alufóliába csomagoljuk őket (külön a lilát, külön a sárgát) és 220 fokos sütőben, 30 perc alatt teljesen puhára sütjük. Hagyjuk a csomagban kihűlni.
  2. A tojásokat keményre főzzük, majd jeges vízben kihűtjük és meghámozzuk őket. Egy tálba tesszük a tejföllel, vajjal, mustárral, sóval és borssal. Botmixerrel simára dolgozzuk, majd elfelezzük. Az egyik felébe beleturmixoljuk a sárga, a másikba pedig a lila répát. Mindkét tojáskrémet habzsákba töltjük.

Az összeállításhoz

  1. A sonkaszeleteket forró serpenyőben teljesen ropogósra sütjük (használjunk valamilyen zsírosabb fajtát).
  2. A retket megtisztítjuk, majd uborkagyalun közepesen vékonyra szeleteljük. Összeforraljuk egy kis edényben a vizet, ecetet, sót, cukrot és borsot, majd beletesszük a szeletelt retket. Hagyjuk 5-10 percet állni, majd kihalásszuk és lecsepegtetjük.
  3. Minden bagelt félbevágunk, az aljukat megkenjük tormával. Erre jöhetnek felváltva a tojáskrémpöttyök, egy lila, egy sárga. A középen maradt lyukba tegyünk ecetes retket, majd helyezzünk a szendvicsre egy szelet ropogós sonkát, végül zárjuk le a bagelt.
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 374
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 20.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással

Receptjellemzők

Húsvéti tojáskrémes kalácsbagel
Lakos Benedek 373 recept

Az alábbi bagel minden eleme a lehető leghúsvétibbra lett hangolva: kalácstészta, sült répás tojáskrém, ropogós sült sonka és savanyított retek vár arra, hogy az ünnep során elkészítsd, majd beleharapj.

Hozzávalók

A bagelhez

A tojáskrémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...