Húsvéti tojáskrémes kalácsbagel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
A bagelhez
-
63g finomliszt228 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g méz38 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
23g habtejszín66 kcal
-
2 kcal
A tojáskrémhez
-
40g sárgarépa15 kcal
-
138g tojás173 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
Az összeállításhoz
Összesen
798
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
A bagelhez
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g méz152 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
90g habtejszín263 kcal
-
6 kcal
A tojáskrémhez
-
160g sárgarépa58 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
Az összeállításhoz
Összesen
3175
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
A bagelhez
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g méz7 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
8.1g tojás10 kcal
-
4.4g habtejszín13 kcal
-
0.3g friss élesztő0 kcal
A tojáskrémhez
-
7.9g sárgarépa3 kcal
-
27g tojás34 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g újhagyma2 kcal
Az összeállításhoz
Összesen
157
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 656 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1878.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 1135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 284.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 760 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3160 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1210 micro
Összesen
798
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.9 g
Zsír
-
Összesen 163.6 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2622 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7515.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 284 mg
-
Kálcium 692 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1767 mg
-
Nátrium 4541 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 281.3 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1138.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3042 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 537 micro
-
K vitamin: 259 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 538 micro
-
Kolin: 1942 mg
-
Retinol - A vitamin: 1782 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12638 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4841 micro
Összesen
3175
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 243 micro
-
β-karotin 621 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 238 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
A bagelhez
-
250 g finomliszt
-
1 csipet só
-
2 ek méz
-
40 g vaj
-
90 ml habtejszín
-
6 g friss élesztő
A tojáskrémhez
-
10 db tojás
-
3 ek tejföl
-
2 ek vaj
-
3 teáskanál mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db újhagyma
Az összeállításhoz
Elkészítés
A bagelhez
- A meleg tejszínbe keverünk némi mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, maradék mézet és a felfuttatott élesztőt. Egységes tésztát gyúrunk, majd fokozatosan hozzáadjuk a vajat, míg fel nem veszi az összeset. A tészta zsírosabb, lágyabb lesz, inkább robotgépben dolgozzuk ki, és ha nem muszáj ne adjunk hozzá több lisztet.
- A kész tésztát kivajazott tálban, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha kész, átgyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. A gombócokat egyesével laposra nyújtjuk, majd a hosszabbik oldal felől felcsavarjuk őket, így szebb fonatokat fogunk kapni. A fonatokat nagyjából ujjnyi vastagra sodorjuk, majd félbehajtjuk és két kézzel az ellenkező irányba csavarva a végeket, létrehozunk egy kettes fonatot. Ebből kerek, középen lyukas bagelt formázunk, a végeket összecsípve.
- A bageleket sütőpapíros tepsire helyezzük, majd lekenjük felvert tojással. Meleg helyen 30 percig kelesztjük őket, majd ismét lekenjük tojással. Megszórhatjuk nagyszemű sóval, mákkal, szezámmaggal, ha van kedvünk. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük és hagyjuk kihűlni őket.
A tojáskrémhez
- A répákat meghámozzuk, majd kevés olajjal alufóliába csomagoljuk őket (külön a lilát, külön a sárgát) és 220 fokos sütőben, 30 perc alatt teljesen puhára sütjük. Hagyjuk a csomagban kihűlni.
- A tojásokat keményre főzzük, majd jeges vízben kihűtjük és meghámozzuk őket. Egy tálba tesszük a tejföllel, vajjal, mustárral, sóval és borssal. Botmixerrel simára dolgozzuk, majd elfelezzük. Az egyik felébe beleturmixoljuk a sárga, a másikba pedig a lila répát. Mindkét tojáskrémet habzsákba töltjük.
Az összeállításhoz
- A sonkaszeleteket forró serpenyőben teljesen ropogósra sütjük (használjunk valamilyen zsírosabb fajtát).
- A retket megtisztítjuk, majd uborkagyalun közepesen vékonyra szeleteljük. Összeforraljuk egy kis edényben a vizet, ecetet, sót, cukrot és borsot, majd beletesszük a szeletelt retket. Hagyjuk 5-10 percet állni, majd kihalásszuk és lecsepegtetjük.
- Minden bagelt félbevágunk, az aljukat megkenjük tormával. Erre jöhetnek felváltva a tojáskrémpöttyök, egy lila, egy sárga. A középen maradt lyukba tegyünk ecetes retket, majd helyezzünk a szendvicsre egy szelet ropogós sonkát, végül zárjuk le a bagelt.
- Sütés ideje: 65 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 376
- Feltöltés dátuma: 2024. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
Lakos Benedek
394 recept
Az alábbi bagel minden eleme a lehető leghúsvétibbra lett hangolva: kalácstészta, sült répás tojáskrém, ropogós sült sonka és savanyított retek vár arra, hogy az ünnep során elkészítsd, majd beleharapj.