Töltött sonkatekercs franciasaláta ágyon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
A hidegtálhoz
-
50g főtt sonka70 kcal
-
33g krémsajt83 kcal
-
32g ecetes torma44 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
40g főtt tojás62 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g franciasaláta alap64 kcal
A zselatinhoz
-
1g zselatin3 kcal
-
1g leveskocka2 kcal
-
33g víz0 kcal
Összesen
432
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
A hidegtálhoz
-
300g főtt sonka420 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
190g ecetes torma262 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
300g tej168 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
600g franciasaláta alap384 kcal
A zselatinhoz
-
5g zselatin17 kcal
-
3g leveskocka10 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
2591
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
A hidegtálhoz
-
13.9g főtt sonka20 kcal
-
9.3g krémsajt23 kcal
-
8.8g ecetes torma12 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
13.9g tej8 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
11.1g főtt tojás17 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
27.9g franciasaláta alap18 kcal
A zselatinhoz
-
0.2g zselatin1 kcal
-
0.1g leveskocka0 kcal
-
9.3g víz0 kcal
Összesen
121
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
432
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.2 g
Zsír
-
Összesen 144.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 983 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2090.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 499 mg
-
Nátrium 931 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 418.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 612 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 723 mg
-
Retinol - A vitamin: 605 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 857 micro
Összesen
2591
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
A hidegtálhoz
-
30 dkg főtt sonka
-
3 dkg vaj
-
3 dl tej
-
3 evőkanál finomliszt
-
4 db főtt tojás
-
1 teáskanál mustár
-
2 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
60 dkg franciasaláta alap
A zselatinhoz
-
1 ek zselatin
-
0.3 db leveskocka
-
2 dl víz
Elkészítés
A hidegtálhoz
- A vajból, tejből, lisztből besamelt készítünk.
- Beletesszük a sajtkrémet, a tormát, sóval ízesítjük (ízlés szerint).
- A sonka szeleteket betöltjük, feltekerjük.
- Sorba rakjuk, lefényezzük a forralt, kicsit visszahűtött zselatinnal.
- A főtt tojásokat félbevágjuk, sárgájukat szitán áttörjük. (Egy kis besamelt ebbe a töltelékbe is tehetünk.)
- Belekeverjük a mustárt, tejfölt, sóval, fehérborssal ízlés szerint beízesítjük.
- 50-60 dkg franciasalátát elrendezünk a tálcán úgy, hogy a középrész egy kicsit kiemelkedjen.
- A közepső sorban végigrakjuk a tojásfehérjéket, két oldalt tetszés szerint elrendezzük a sonkatekercseket.
- A maradék tormás krémmel, csillagcsővel megdíszítjük a sonkát, a tojásokba szintén csillagcsővel, visszatöltjük a sárgákból készített masszát. Díszítjük pl. pirosretekkel, snidlinggel, petr. zölddel, paradicsomrózsákkal.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 338
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 74738
- Feltöltés dátuma: 2012. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Olaszné Anci
191 recept
Ezt a sonka tekercses hidegtálat a napokban készítettem. Ötletadónak szánom a tálcán való egyik elrendezési forma szempontjából. Ez egy 45x30 cm-es fényes tálcára való anyagmennyiség.