r
Nosalty Logó

Parmezános-tormás sonkatekercsek

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Parmezános-tormás sonkatekercsek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Besamelmártás

Töltelék (töltés, tálalás)

368
Kalória
23.7g
Fehérje
13.9g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
17.7g
Víz
36.8g
Koleszterin
180mg
Rost
2.7g
Cukor
  • 31% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Besamelmártás

Töltelék (töltés, tálalás)

Összesen 368 kcal
  • 31% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Besamelmártás

Töltelék (töltés, tálalás)

Összesen 2207 kcal
  • 31% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Besamelmártás

Töltelék (töltés, tálalás)

Összesen 162 kcal
  • 31% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 368 kcal
  • 31% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9037.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    6125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    106.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2207 kcal
  • 31% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

Besamelmártás

  1. A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele szerecsendiót és parmezán sajtot.
  2. Hagyjuk teljesen kihűlni. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Töltelék (töltés, tálalás)

  1. A parmezánt lereszeljük, és a csemegeuborkákat finomra aprítjuk.
  2. A besamelt egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a tormát, az uborkát, a majonézt, a tejfölt és a krémsajtot. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A zselatint elkeverjük a hideg vízzel, majd hagyjuk megduzzadni. Keverjük hozzá a tejszínt, és mikróban pár másodperc alatt melegítsük fel. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjünk hozzá egy-két evőkanállal a krémből, végül adjuk hozzá az egészhez, és keverjük el vele alaposan, nehogy csomós legyen. Tegyük a krémet hűtőbe. 15-20 perc alatt kellően megdermed, és tölthetjük is csillagcsöves habzsákba.
  4. A sonkák egyik végébe nyomkodjunk a krémből (egyesével, egy kb. mutatóujjnyi adagot). Majd csavarjuk fel őket, és kész is!
  5. A tekercsek mindkét végét kenjük meg egy kevés megmaradt krémmel, és forgassuk reszelt parmezánba.
  6. Díszíthetjük a maradék krémből kinyomkodott kis halmokkal, csírákkal, apró fürjtojásokkal. Főtt vagy töltött tojásokkal és friss zöldségekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A sonkatekercs az egyik legnépszerűbb hidegtálszereplő, és egyébként nem csak húsvétkor érdemes készíteni. Most egy besameles-parmezános-tormás verziót mutatunk nektek!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!