r
Nosalty Logó

Parmezános-tormás sonkatekercsek

Gerzsenyi Flóra
Parmezános-tormás sonkatekercsek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Besamelmártás

Töltelék (töltés, tálalás)

368
Kalória
23.7g
Fehérje
13.9g
Szénhidrát
21.3g
Zsír
17.7g
Víz
36.8g
Koleszterin
180mg
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 31% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Besamelmártás

Töltelék (töltés, tálalás)

Összesen 368 kcal
  • 31% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Besamelmártás

Töltelék (töltés, tálalás)

Összesen 2207 kcal
  • 31% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Besamelmártás

Töltelék (töltés, tálalás)

Összesen 162 kcal
  • 31% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 368 kcal
  • 31% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9037.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    6125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    106.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2207 kcal
  • 31% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

Besamelmártás

  1. A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele szerecsendiót és parmezán sajtot.
  2. Hagyjuk teljesen kihűlni. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Töltelék (töltés, tálalás)

  1. A parmezánt lereszeljük, és a csemegeuborkákat finomra aprítjuk.
  2. A besamelt egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a tormát, az uborkát, a majonézt, a tejfölt és a krémsajtot. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A zselatint elkeverjük a hideg vízzel, majd hagyjuk megduzzadni. Keverjük hozzá a tejszínt, és mikróban pár másodperc alatt melegítsük fel. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjünk hozzá egy-két evőkanállal a krémből, végül adjuk hozzá az egészhez, és keverjük el vele alaposan, nehogy csomós legyen. Tegyük a krémet hűtőbe. 15-20 perc alatt kellően megdermed, és tölthetjük is csillagcsöves habzsákba.
  4. A sonkák egyik végébe nyomkodjunk a krémből (egyesével, egy kb. mutatóujjnyi adagot). Majd csavarjuk fel őket, és kész is!
  5. A tekercsek mindkét végét kenjük meg egy kevés megmaradt krémmel, és forgassuk reszelt parmezánba.
  6. Díszíthetjük a maradék krémből kinyomkodott kis halmokkal, csírákkal, apró fürjtojásokkal. Főtt vagy töltött tojásokkal és friss zöldségekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Főzés módja: hidegkonyha

A sonkatekercs az egyik legnépszerűbb hidegtálszereplő, és egyébként nem csak húsvétkor érdemes készíteni. Most egy besameles-parmezános-tormás verziót mutatunk nektek!

Nosalty stories

További receptek

Currys-tormás sonkatekercsek

Csavartunk egyet a hagyományos sonkatekercsen és kicsit indiai hangulatúra rittyentettük. A curry és a torma ugyanis meglepően összeillő párost alkot, ami bármilyen húsnak remekül áll, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...