Parmezános-tormás sonkatekercsek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 31% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
Besamelmártás
-
5g vaj33 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33 kcal
Töltelék (töltés, tálalás)
-
17g ecetes torma23 kcal
-
33g csemegeuborka8 kcal
-
4g majonéz20 kcal
-
8g krémsajt21 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
12g parmezán sajt46 kcal
-
67g gépsonka92 kcal
Összesen
368
kcal
- 31% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
Besamelmártás
-
28g vaj201 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Töltelék (töltés, tálalás)
-
100g ecetes torma138 kcal
-
200g csemegeuborka47 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
70g parmezán sajt274 kcal
-
400g gépsonka552 kcal
Összesen
2207
kcal
- 31% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
Besamelmártás
-
2.1g vaj15 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
22.1g tej12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.7g parmezán sajt14 kcal
Töltelék (töltés, tálalás)
-
7.4g ecetes torma10 kcal
-
14.8g csemegeuborka3 kcal
-
1.6g majonéz9 kcal
-
3.7g krémsajt9 kcal
-
3g tejföl6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
3.7g habtejszín11 kcal
-
5.2g parmezán sajt20 kcal
-
29.5g gépsonka41 kcal
Összesen
162
kcal
- 31% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1506.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 1021 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
368
kcal
- 31% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 142.2 g
Zsír
-
Összesen 128 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9037.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 1850 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 944 mg
-
Nátrium 6125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 106.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 629 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 614 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
2207
kcal
- 31% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 667 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 7.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
Besamelmártás
-
2 ek vaj
-
2 púpozott ek finomliszt
-
3 dl tej
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Töltelék (töltés, tálalás)
-
5 db csemegeuborka
-
2 ek majonéz
-
50 g krémsajt
-
2 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
0.5 dl habtejszín
-
70 g parmezán sajt
-
400 g gépsonka
Elkészítés
Besamelmártás
- A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele szerecsendiót és parmezán sajtot.
- Hagyjuk teljesen kihűlni. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
Töltelék (töltés, tálalás)
- A parmezánt lereszeljük, és a csemegeuborkákat finomra aprítjuk.
- A besamelt egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a tormát, az uborkát, a majonézt, a tejfölt és a krémsajtot. Sózzuk, borsozzuk.
- A zselatint elkeverjük a hideg vízzel, majd hagyjuk megduzzadni. Keverjük hozzá a tejszínt, és mikróban pár másodperc alatt melegítsük fel. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd keverjünk hozzá egy-két evőkanállal a krémből, végül adjuk hozzá az egészhez, és keverjük el vele alaposan, nehogy csomós legyen. Tegyük a krémet hűtőbe. 15-20 perc alatt kellően megdermed, és tölthetjük is csillagcsöves habzsákba.
- A sonkák egyik végébe nyomkodjunk a krémből (egyesével, egy kb. mutatóujjnyi adagot). Majd csavarjuk fel őket, és kész is!
- A tekercsek mindkét végét kenjük meg egy kevés megmaradt krémmel, és forgassuk reszelt parmezánba.
- Díszíthetjük a maradék krémből kinyomkodott kis halmokkal, csírákkal, apró fürjtojásokkal. Főtt vagy töltött tojásokkal és friss zöldségekkel tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 26862
- Feltöltés dátuma: 2021. március 23.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
szilveszter
kategória:
vendégváró falatok
további kategória:
húsvét
kategória:
receptek sonkával
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti hidegtálak és saláták
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A sonkatekercs az egyik legnépszerűbb hidegtálszereplő, és egyébként nem csak húsvétkor érdemes készíteni. Most egy besameles-parmezános-tormás verziót mutatunk nektek!