Gépsonka

Gépsonka

Leírás

Hőkezelt húsipari sonkás felvágott termék melyet pácolással állítanak elő. A gépsonkát nagyrészt kicsontozott egybefüggő combból készítik, préselik illetve formázzák, majd főzik 80 oC fokon. Zsírtartalma 100 gramm termékben 7-8g, fehérje 23g, koleszterin 70g, energiatartalom 670kJ/157kcal. Az egyes gyártók termékei között különbségek lehetnek.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, zárt dobozban, vagy papírban.

100g Gépsonka

fehérjetartalom

19 g

zsírtartalom

1 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm gépsonka?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1100 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19 g

Zsír

telített zsírsav

1 g

ásványi anyagok

Nátrium

1100 mg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...