Gépsonka

Hőkezelt húsipari sonkás felvágott termék melyet pácolással állítanak elő. A gépsonkát nagyrészt kicsontozott egybefüggő combból készítik, préselik illetve formázzák, majd főzik 80 oC fokon. Zsírtartalma 100 gramm termékben 7-8g, fehérje 23g, koleszterin 70g, energiatartalom 670kJ/157kcal. Az egyes gyártók termékei között különbségek lehetnek.
Bármikor.
Hűtőben, zárt dobozban, vagy papírban.
fehérjetartalom
19 g
zsírtartalom
1 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Nátrium
1100 mg
fehérje
19 g
Zsír
telített zsírsav
1 g
ásványi anyagok
Nátrium
1100 mg
szénhidrát
vitaminok
Húsvéthétfőre sonkatekercses előétel, újragondolt koronázási saláta és sütés nélküli citromtorta dukál.
NosaltyMai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
NosaltyHúsvéti szezonális élelmiszer-ellenőrzést tartott a Nébih az egész országra kiterjedően, és amellett, hogy rengeteg élelmiszert kivont a forgalomból, nem kevés bírságot is kiszabott.
NosaltyMiért érdemes bedobni a mosogatószivacsot a mosógépbe? Otthon Tippünk elmagyarázza!
A húsvét csúcspontjára érve, vasárnap sonkamentő kaszás levest, zöld színben pompázó babkát és tradicionális sárgatúrót készíthetünk.
A húsvéti sonka főzése: vásárlási tippek, főzési tapasztalatok, klasszikus köretek. Nem csak kezdőknek! Idén főzzük együtt a húsvéti sonkát!
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kaszinótojást nem szoktam gyakran készíteni, de a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!