Milánói sertésborda
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
125g makaróni0 kcal
-
25g császárszalonna98 kcal
-
25g gépsonka35 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
16 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
590
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
500g makaróni0 kcal
-
100g császárszalonna393 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
66 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
2363
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
33.7g sertés rövidkaraj56 kcal
-
28.1g makaróni0 kcal
-
5.6g császárszalonna22 kcal
-
5.6g gépsonka8 kcal
-
5.6g csiperkegomba1 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
4.5g sűrített paradicsom4 kcal
-
11.2g trappista sajt40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
134
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1886.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 814 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 196.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
590
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 216.1 g
Zsír
-
Összesen 148.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 696 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7546.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 1413 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 2368 mg
-
Nátrium 3258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 784.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 714 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 191 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 477 mg
-
Retinol - A vitamin: 649 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 780 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 23011 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
2363
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 424.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1293 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertés rövidkaraj
-
50 dkg makaróni
-
10 dkg császárszalonna
-
10 dkg gépsonka
-
10 dkg csiperkegomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
20 dkg trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- Megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, lepirítjuk a szeletelt gombával, paradicsompürével, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.
- Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
- Közben bő forrásban lévő sós vízben kifőzzük a makarónit.
- Leszűrjük, de nem mossuk le, hanem összekeverjük a ragunkkal.
- A sertéskarajból szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk, de úgy, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük a sajt felét.
- Bő olajban kisütjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajtól.
- A paradicsompürés makaróni társaságában tálaljuk, a maradék reszelt sajttal megszórva.
- Receptkönyvben: 568
- Tegnapi nézettség: 75
- 7 napos nézettség: 736
- Össznézettség: 431964
- Feltöltés dátuma: 2011. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egész családom imádja a tésztákat minden mennyiségben, főleg ha rántott hús is van hozzá. Ennek az ételnek, vagy akár csak a sima "Milánói makaróninak vagy spagettinek" mennyi köze van Milánóhoz? Abszolút semmi. Ezek mind magyar találmányok, a magyar konyha jellegzetes, népszerű ételei. Melyek a magyar ízvilágnak megfelelőn születtek meg valamikor a 60-as évek elején.