r
Nosalty Logó

Óvári sertésborda Anci konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Óvári sertésborda Anci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 691 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5530 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 156 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 691 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    408.3 g

Zsír

  • Összesen
    323.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11986.7 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    2177 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    4759 mg
  • Nátrium
    3915 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1380 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    359 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 5530 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk,borsozzuk. Ráhintjük az apróra vágott petrezselymet, kevés vizet aláöntve pároljuk, majd zsírjára szotyogtatjuk.
  3. A burgonyát sós vízben megfőzzük.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, a leszűrt burgonyát a tepsi aljára rendezzük.
  5. Megszórjuk ételízesítővel, rászórjuk a reszelt sajtot.
  6. A hússzeleteket lisztbe mártva kevés olajon elősütjük. A sajtos burgonya tetejére rakjuk. Egy-egy szelet sonkával betakarjuk. A dinsztelt gombát a sonkaszeletekre osztjuk. Betakarjuk a felszeletelt óvári sajttal.
  7. 4-5 evőkanálnyi vizet, és a sült olajból szintén 4-5 evőkanálnyit aláöntünk.
  8. 190 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 306
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 125
  • Össznézettség: 118359
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óvári sertésborda Anci konyhájából
Olaszné Anci 191 recept

Ez is egy nagyon finom sajtos-húsos étel, ami a köretet is magába foglalja. Azért raktam alá főtt burgonyát, mert nincs olyan sokáig a sütőben, hogy a nyers burgonya átsüljön. Ennek az is előnye, hogy össze lehet készíteni akár a reggeli órákban is (ki lehet ugrani közben a piacra), mert elég 1/4 12-kor is az előmelegített sütőbe tolni. Aki akar, teríthet alá sült burgonyát is, de az már akkor majdnem Savoyai-s borda. Nagyon finom, szaftos lesz a főtt burgonya is. A képen három szelet hús van a tányéron, de nem volt szívem szétszedni őket a fényképezésig, mert olyan gusztán egybeolvadtak a tetején a sajttal.

Hozzávalók

A húshoz

A gombához

A rétegzéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...