r
Nosalty Logó

Tavaszi vendégváró hidegtál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Tavaszi vendégváró hidegtál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

Összesen 406 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

Összesen 4835 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

Összesen 166 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 406 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    213.1 g

Zsír

  • Összesen
    342 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10606.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1247 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    7574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3344 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    619 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    739 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    1372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2761 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    6450 micro
  • β-crypt
    978 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7688 micro
Összesen 4835 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

Elkészítés

A tormakrémes tekercshez

  1. Tormakrémes sonkatekercs elkészítése:
  2. Sűrű besamel mártást készítünk. A megolvasztott vajban keverjük el a lisztet, majd habverővel kevergetve öntsük rá a tejszínt. Az elkészült mártást a tűzről lehúzva elkeverjük a tormával, a tojások sárgájával, és ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, mustárt, citromlét és esetleg egy kis cukrot.
  3. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett krémmé felfőzzük. Amíg a krém hűl, a sonkaszeleteket egy alufóliára helyezzük. Majd a kihűlt tormakrémmel azokat egy nyomózsák segítségével egyenként megtöltjük. A krémből a díszítéshez egy kicsit megtartunk.
  4. A megtöltött sonkatekercseket feltekerjük a fóliában, és egyenként becsavarjuk, majd a hűtőbe helyezzük azokat kb. 1 órára.
  5. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  6. Brokkolikrémes sonkatekercs elkészítése:
  7. A megtisztított brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük, majd burgonyatörővel pépesítjük. A megolvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, tejjel fölöntjük, és kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve sóval, őrölt borssal fűszerezzük, majd a brokkolipürét is hozzákeverjük.Majd a kihűlt brokkolikrémmel azokat egy nyomózsák segítségével egyenként megtöltjük.
  8. A megtöltött sonkatekercseket feltekerjük a fóliában, és egyenként becsavarjuk, majd a hűtőbe helyezzük kb. 1 órára.
  9. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  10. Díszítés:
  11. Tálaláskor a sonkatekercsek végeibe reszelt sajtot helyezünk.
  12. Majd a zselatint kicsi vízben összeforraljuk, kihűtjük, és a kicsomagolt sonkatekercset bekenjük vele.
  13. Így nem fog bebarnulni a sonkatekercs.
  14. A félretett krémből mindegyik tekercsre egy rózsát nyomunk.
  15. A hidegtálat díszíthetjük salátalevéllel, paprikaszeletekkel, tépett petrezselyemzölddel.
  16. Franciasalátát, főtt tojást kínálunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 688
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 139812
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 10.

Ajánló

Könnyű tavaszi vendégváró, névnapra, születésnapra, húsvéti ünnepekre. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi vendégváró hidegtál
Mártika és Feri 107 recept

Nagyobb baráti  társaságnak, 10-12 főnek előételként készítettük el hidegtálunkat.

Hozzávalók

A tormakrémes tekercshez

A brokkolikrémes tekercshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...