Húsvéti sonkatál
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
Padlizsánkrém
-
80g padlizsán19 kcal
-
10g majonéz54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Kaszinó tojás
-
55g tojás69 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g mustár0 kcal
Franciasaláta
-
140g franciasaláta alap90 kcal
-
40g majonéz214 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Hidegtál összeállítás
-
20g serrano sonka27 kcal
-
60g pulykamellsonka66 kcal
-
20g gépsonka28 kcal
-
72 kcal
-
20g téliszalámi106 kcal
-
20g ecetes torma28 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
40g növényi tejszín100 kcal
-
20g tv-paprika3 kcal
-
120g paradicsom22 kcal
-
20g kígyóuborka3 kcal
-
7g salátalevél1 kcal
Összesen
1139
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
Padlizsánkrém
-
400g padlizsán95 kcal
-
50g majonéz268 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Kaszinó tojás
-
275g tojás346 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g mustár0 kcal
Franciasaláta
-
700g franciasaláta alap448 kcal
-
200g majonéz1070 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
5g citromlé1 kcal
Hidegtál összeállítás
-
100g serrano sonka136 kcal
-
300g pulykamellsonka330 kcal
-
100g gépsonka138 kcal
-
200g füstölt-főtt tarja360 kcal
-
100g téliszalámi528 kcal
-
100g ecetes torma138 kcal
-
50g mustár30 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
35g salátalevél5 kcal
Összesen
5693
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
Padlizsánkrém
-
10.1g padlizsán2 kcal
-
1.3g majonéz7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Kaszinó tojás
-
6.9g tojás9 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
2.5g tej1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g mustár0 kcal
Franciasaláta
-
17.6g franciasaláta alap11 kcal
-
5g majonéz27 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
Hidegtál összeállítás
-
2.5g serrano sonka3 kcal
-
7.5g pulykamellsonka8 kcal
-
2.5g gépsonka3 kcal
-
9 kcal
-
2.5g téliszalámi13 kcal
-
2.5g ecetes torma3 kcal
-
1.3g mustár1 kcal
-
13 kcal
-
2.5g tv-paprika0 kcal
-
15.1g paradicsom3 kcal
-
2.5g kígyóuborka0 kcal
-
0.9g salátalevél0 kcal
Összesen
141
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 84.6 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2560.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 2181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 291.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 784 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 3088 micro
-
Lut-zea 592 micro
Összesen
1139
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.5 g
Zsír
-
Összesen 423.2 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12803.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 985 mg
-
Nátrium 10903 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.8 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1455.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1536 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 848 mg
-
Retinol - A vitamin: 1179 micro
-
α-karotin 634 micro
-
β-karotin 3921 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 2959 micro
Összesen
5693
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 388 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Padlizsánkrém
-
1 db padlizsán
-
5 dkg majonéz
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fehér bors
Kaszinó tojás
-
5 db tojás
-
10 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
1 dl tej
-
só ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
-
1 szál petrezselyem
-
1 késhegynyi mustár
Franciasaláta
-
70 dkg franciasaláta alap
-
20 dkg majonéz
-
10 dkg tejföl
-
só ízlés szerint
-
1 csipet fehér bors
-
1 dkg mustár
-
5 ml citromlé
Hidegtál összeállítás
-
10 dkg serrano sonka
-
30 dkg pulykamellsonka
-
10 dkg gépsonka
-
20 dkg füstölt-főtt tarja
-
10 dkg téliszalámi
-
10 dkg ecetes torma
-
5 dkg mustár
-
2 dl növényi tejszín
-
1 közepes db tv-paprika
-
6 közepes db paradicsom
-
10 dkg kígyóuborka
Elkészítés
Padlizsánkrém
- Minden sonkát és szalámit vágjunk vékony szeletekre.
- A paradicsomokból 5 darabról vágjuk le a tetejét, és vájjuk ki a közepét. A TV paprikát vágjuk ketté. A paprika egyik felébe tormát, a másikba a mustárt rakjuk.
- A padlizsánból készítsünk padlizsánkrémet, majonézzel. A paradicsomokat töltsük meg a krémmel.
- A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a torma felét. A habbal töltsük meg a gépsonkát.
- A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, és kettévágjuk. A sárgáját lereszeljük. Kemény besamel mártást készítünk. A vaj felét forrósítjuk, és a lisztet lepirítjuk benne világos színűre. A tejet felforraljuk a fűszerekkel, és a forró, pirított lisztet belekeverjük, két percig még főzzük, simára keverve.
- Ha kész kihűtjük. Robotgépet krémkeverő karral szereljük össze. A vajat habosra keverjük, rakjuk hozzá a besamelt és tojássárgákat, keverjük közepesen kemény krémmé. A tojásfehérjéket töltsük meg krémmel. Használjunk csillagcsővel ellátott habzsákot.
- A franciasaláta alapot keverjük össze a majonézzel, tejföllel, fűszerekkel és ízesítőkkel.
- Grissinire csavarjuk fel a serrano sonkát.
- Ízléstől függően rakjuk össze a hidegtálat. Külön kínáljunk majonézes salátát, ne rakjuk alá. Például a kép szerint tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10389
- Feltöltés dátuma: 2016. március 20.
Ajánló
Húsvéti vendégváráshoz tökéletes megoldás a hidegtál.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Friedrich Antal
76 recept
A változatosság az étkezésnél is elengedhetetlen, ezért ha hidegtálat készítünk, hasonló, de mégis más-más alapanyagok nagyon feldobják a tálat.