Kígyóuborka

Az ősi indián eledelt, a kígyóuborkát sokféleképpen hasznosítjuk: megesszük, krémekhez keverjük és magunkra kenjük, vagy csak egyszerűen felszeleteljük és fáradt szemeinket hűsítjük vele. Egész évben fogyaszthatjuk, hiszen a multik polcairól télen sem hiányzik. Az igazi szezon azonban tavasszal kezdődik és a nyáron teljesedik ki: ilyenkor aki csak teheti, uborkát fogyaszt a fűszeres húsok mellé. A kígyóuborka elnevezés a zöldség alakjára utal. Alapvetően a nyersfogyasztásra használt fajtákat nevezzük salátauborkáknak, ezek az egyik alaptípusa a kígyóuborka. Hossza legalább 20 cm, egyenes, sima héjú, húsa magvatlan.
Tavasztól őszig van szezonja, de a mindig beszerezhető.
; A hűtőben vagy hűvös helyen korlátozott ideig tárolható.
fehérjetartalom
0.65 g
zsírtartalom
0.074 g
szénhidráttartalom
3.63 g
víztartalom
95.23 g
Foszfor
24 mg
Kalcium
16 mg
Magnézium
13 mg
Nátrium
2 mg
B6 vitamin
0.04 g
Kolin
6 mg
C vitamin
2.8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.259 mg
fehérje
0.65 g
Zsír
telített zsírsav
0.037 g
egyszeresen telített zsírsav
0.005 g
többszörösen telített zsírsav
0.032 g
ásványi anyagok
Kalcium
16 mg
Vas
0.28 mg
Magnézium
13 mg
Foszfor
24 mg
Nátrium
2 mg
Cink
0.2 mg
Réz
0.041 mg
Mangán
0.079 mg
Szelén
0.3 µg
szénhidrát
rost
0.5 g
cukor
1.67 g
víz
95.23 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.027 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.033 mg
Niacin - B3 vitamin
0.098 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.259 mg
Folát
7 µg
Kolin
6 mg
Alfa-karotin
11 µg
Béta-karotin
45 µg
Béta-kriptoxantin
26 µg
Lutein+zeaxantin
23 µg
E vitamin
0.03 mg
K vitamin
16.4 µg
A vitamin
5 µg
C vitamin
2.8 mg
B6 vitamin
0.04 g
Nosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
NosaltyHa valaha is elgondolkodtál azon, hogy milyen lehet a Vatikán hivatalos fagylaltja, akkor jó hírünk van: megkóstoltuk a Halleluja névre keresztelt különlegességet, és egyértelműen állíthatjuk, hogy megér minden falatot!
NosaltySokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyÚjabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...
Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...
Nálunk minden karácsonykor benne van valamelyik napi menüben ez az étel. Krumplipürével szoktam tálalni, mert a kislányom és a párom ezt szeretik hozzá a legjobban.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!