r
Nosalty Logó

Gyros tál hazai módra (Gyros tál 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Debmo
Gyros tál hazai módra (Gyros tál 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 990 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3958 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1119.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2724 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 990 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    228.6 g

Zsír

  • Összesen
    312.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4478 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2626 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1817.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    447 micro
  • β-karotin
    2063 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    10895 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 3958 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    444 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kb. 1 cm széles és 4-6 cm hosszú darabokra felvágjuk, majd a gyros fűszerkeverékkel megszórjuk és kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Kb. fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Míg a hús érlelődik-pácolódik, addig előkészítjük a zöldségeket. A paradicsomot, uborkát és a hagymát vékony karikákra vágjuk.
  3. Elkészítjük a "gyros" szószt, melyhez a tejfölt összekeverjük a tzatziki fűszerkeverékkel, kb. 1 teáskanál gyros fűszerkeverékkel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és teszünk bele 1 teáskanál ketchup-öt is. (Csak így zárójelben jegyzem meg, hogy néha szoktam egy mogyorónyi csípős pirosaranyat is tenni bele.)
  4. A bepácolt húst wok-ban hirtelen pirosra pirítjuk, majd tányérra kiszedve, alufóliával letakarva kb. 10 percig állni hagyjuk. Nagyon finomra puhul így a hús és a szaftja nagy részét is megőrzi.
  5. Mivel igazán grillen elkészítve lenne ez tökéletes, ezért ilyenkor veszem elő a grill-tálamat és 2-3 perc alatt megrillezem a húsdarabokat.
  6. És nem marad hátra már csak a tálalás és ezen finom étek elfogyasztása. Mint ahogy a képen is látszik, a tányér egyik szélére rétegenként felhalmoztam a paradicsomot, uborkát és a hagymát, ezt locsoltam a gyros mártással. Középen elhelyeztem a grillezet húsdarabokat és köretként mellétettem a sült burgonyát.
  7. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1501
  • Tegnapi nézettség: 57
  • 7 napos nézettség: 473
  • Össznézettség: 654532
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretek főzni (állítólag tudok is) és szeretem kipróbálni az új dolgokat, az új ízeket és recepteket. Mivel a görög és az olasz ízvilágot szeretem, ezért úgy gondoltam, hogy az egyik kedvenc ételemet - a gyrost - megpróbálom otthon elkészíteni. Mivel eléggé macerás lenne beszerzni egy komplett gyrossütőt és a mennyiséggel is bajba lennék - kivéve ha meghívnám az egész utcát vacsira -, ezért gondoltam ki ezt a receptet. Az első elkészítéskor annyira ízlett a családnak, hogy mindjárt rögtön 3-szor is el kellett készítenem egymás után. Első alkalommal sertéshúsból készítettem, aztán kipróbáltam a csirkecombot és csirkemellet is, mindegyikkel nagyon finom volt, ezért nem határoztam meg a hozzávalóknál a hús fajtáját. Gondoltam hogyha otthon ekkora sikere van, akkor hátha másnak is ízleni fog. Mi sültburgonyával esszük, de anélkül akár még egy diétába is simán beilleszthető. Még csak egy megjegyzés: ha nincs otthon grillezős tál, az sem nagy gond, viszont azt a kellemes füstös ízt az adja meg neki. Jó étvágyat mindenkinek hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...