Sushi egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
60g sushi rizs215 kcal
-
80g víz0 kcal
-
3g rizsecet1 kcal
-
2g nádcukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g lazac64 kcal
-
80g kígyóuborka12 kcal
-
10 kcal
-
0 kcal
-
12 kcal
-
38g avokádó45 kcal
-
0 kcal
-
4g kaviár11 kcal
-
26g nori lap9 kcal
Összesen
387
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g sushi rizs1074 kcal
-
400g víz0 kcal
-
15g rizsecet3 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g lazac318 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
49 kcal
-
2 kcal
-
62 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
0 kcal
-
20g kaviár53 kcal
-
130g nori lap46 kcal
Összesen
1928
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
13.7g sushi rizs49 kcal
-
18.3g víz0 kcal
-
0.7g rizsecet0 kcal
-
0.5g nádcukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.4g lazac15 kcal
-
18.3g kígyóuborka3 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
8.7g avokádó10 kcal
-
0 kcal
-
0.9g kaviár2 kcal
-
5.9g nori lap2 kcal
Összesen
88
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 325.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 222 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1535 micro
-
β-crypt 213 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
387
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 92.8 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2796.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 1357 mg
-
Nátrium 602 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 307.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1628.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 830 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 745 mg
-
D vitamin: 1111 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1191 micro
-
Kolin: 403 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 116 micro
-
β-karotin 7675 micro
-
β-crypt 1065 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 724 micro
Összesen
1928
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
88
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
30 dkg sushi rizs
-
4 dl víz
-
3 ek rizsecet
-
1 ek nádcukor
-
1 csipet só
-
25 dkg lazac
-
1 db kígyóuborka
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 dkg zöld kaliforniai paprika
-
1 db avokádó
-
1 teáskanál wasabi konzerv
-
20 g kaviár
-
5 db nori lap
Elkészítés
- A rizst legalább 8-10-szer átmossuk, amíg már teljesen tiszta a mosóvíz. Ekkor egy lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi (nagyjából 4-5 dl). Az egészet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és lefedve 15 percet pihentetjük.
- Az ecetet, a cukrot és a sót egy kis tálban összekeverjük, majd a kész rizshez keverjük - ettől lesz ragacsos. Az ecetes rizst átkanalazzuk egy nagyobb, lapos tányérra, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- A friss lazacot fél centi vékonyan felszeleteljük, a zöldségeket julienne-re vágjuk. Ha félünk a nyers lazactól, tegyük előtte éjszakára fagyasztóba, hogy az esetleges kórokozók elpusztuljanak.
- Már csak az összeállítás van hátra, ehhez szükségünk van néhány nori lapra (ázsiai boltokban, illetve nagyobb üzletláncokban beszerezhető), illetve egy sushi tekerő bambuszlapra.
- A nori lapot a bambusztekerőre fektetjük, és egyenletesen befedjük egy adag rizzsel - ehhez tanácsos bevizezni a kezünket, különben rátapad a rizs. Fontos, hogy a lap alsó, illetve felső szélén egy-egy 1,5-2 cm széles sávot szabadon hagyjunk, ez fogja ugyanis összetapasztani a tekercset.
- A rizsre fektetünk egy sornyi halfilét, majd tetszés szerinti zöldségeket. Amikor mindent rápakoltunk, óvatosan, ám szorosan elkezdjük feltekerni a sushit a bambuszlap segítségével. Amikor feltekertük, továbbra is enyhe nyomást helyezve a sushirúdra, hengergessük egy kicsit ide-oda a bambuszlap ölelésében, hogy jól összeálljon.
- Hagyjuk 10 percet pihenni a rudakat. Vizezzünk be egy éles kést, és szeleteljük fel vele a sushit. Fogyasszuk szójaszószba mártogatva, de akár wasabival, kaviárral vagy savanyított gyömbérrel is kísérhetjük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 326
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 111
- Össznézettség: 138458
- Feltöltés dátuma: 2018. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Sokan imádjuk a sushit, ám viszonylag kevesen vesszük a bátorságot, hogy otthon is megpróbáljuk elkészíteni. Pedig igazán nem bonyolult mutatvány, ráadásul otthon készítve garantáltan friss lesz benne minden alapanyag. Szóval próbáljátok kis Ti is, pakoljátok meg minden földi jóval, és írjátok meg, hogyan ízlett!