r
Nosalty Logó

Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 498 kcal
  • 16% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 3977 kcal
  • 16% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 221 kcal
  • 16% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 498 kcal
  • 16% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10025.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    2753 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2288 mg
  • Nátrium
    4282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1055 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1783 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    896 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1967 micro
Összesen 3977 kcal
  • 16% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat keményre, a tésztát félkeményre főzzük.
  2. Egy vajjal kikent tepsibe öntjük a tészta harmadát, majd a felkockázott sonka harmadát, az apró karikákra vágott hagyma felét és a felszeletelt tojásokat.
  3. Meglocsoljuk a mártás felével, majd jöhet még egy réteg.
  4. A tepsi tetejét a reszelt sajttal és a fennmaradó szósszal zárjuk, majd 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Az öntethez

  1. Egy kis lábasban a vajat felolvasztjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. Gyors kavarás mellett aranybarnára pirítjuk, majd fokozatosan belekeverjük a tejet.
  2. Levesszük a tűzről, fűszerezzük, majd elkeverjük benne a tejfölt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2663
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 276478
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 07.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek sonkával

Receptjellemzők

Egyszerű, kiadós, gyorsan elkészíthető, és a végtelenségig variálható! Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta!

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...