Szalámis-pepperonis pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
2g só0 kcal
-
63g víz0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
4 kcal
-
13g olívaolaj111 kcal
Hozzávalók a paradicsomszószhoz
-
13g olívaolaj111 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
21 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Hozzávalók a feltéthez
-
40g mozzarella120 kcal
-
30g szalámi148 kcal
-
30g pepperoni7 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
995
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
9g só0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
Hozzávalók a paradicsomszószhoz
-
50g olívaolaj442 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
84 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Hozzávalók a feltéthez
-
160g mozzarella478 kcal
-
120g szalámi592 kcal
-
120g pepperoni27 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
3968
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
27.6g finomliszt100 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
13.8g víz0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
2.8g olívaolaj24 kcal
Hozzávalók a paradicsomszószhoz
-
2.8g olívaolaj24 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
19.3g passzírozott paradicsom5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Hozzávalók a feltéthez
-
8.8g mozzarella26 kcal
-
6.6g szalámi33 kcal
-
6.6g pepperoni1 kcal
-
5.5g paradicsom1 kcal
-
1.7g újhagyma zöldje0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
217
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 48.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2704.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 2004 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 243.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 587 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 12801 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
995
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.9 g
Zsír
-
Összesen 194.1 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10818.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 1000 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1332 mg
-
Nátrium 8016 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 973.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 139 micro
-
β-karotin 2348 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 51206 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
3968
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 597 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2826 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
217
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
500 g finomliszt
-
1.5 teáskanál só
-
2.5 dl víz
-
1 teáskanál cukor
-
15 g friss élesztő
-
50 ml olívaolaj
Hozzávalók a paradicsomszószhoz
-
50 ml olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
35 dkg passzírozott paradicsom
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 teáskanál oregánó
Hozzávalók a feltéthez
-
16 dkg mozzarella
-
12 dkg szalámi
-
8 db pepperoni
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db újhagyma zöldje
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- Egy nagy tálba kimérjük a lisztet és a sót, összekeverjük, a közepébe mélyedést alakítunk ki.
- Beleöntjük a langyos vizet, hozzászórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
- Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük az olívaolajat, és kézzel jól összegyúrjuk.
- A tetejét belisztezzük, a tálat konyharuhával lefedjük. Félretesszük egy órára, hogy megkeljen a tészta, közben elkészítjük a paradicsomszószt.
- A megkelt tésztát belisztezett deszkára helyezzük, és kettévágjuk. A két tésztadarabot külön-külön kézzel kicsit még meggyúrjuk, majd kör alakúra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
Hozzávalók a paradicsomszószhoz
- Egy kis lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
- Ha már üveges a hagyma, ráöntjük a passzírozott paradicsomot, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Bazsalikommal és oregánóval ízesítjük.
Hozzávalók a feltéthez
- A kinyújtott tésztalapot megkenjük a paradicsomszósszal. (Ha maradna, semmiképpen ne dobjuk ki, jó lesz legközelebb, amikor pizzát vagy spagettit készítünk.)
- A pizzákat feldíszítjük a szalámival, a felszeletelt mozzarellával, a felkarikázott paradicsommal és a pepperonival. A tetejét megszórjuk az újhagyma zöldjével, és ízlés szerint borssal, valamint oregánóval.
- 220°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percet sütjük, amíg a sajt megolvad, a pizza széle pedig ropogósra barnul.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 20824
- Feltöltés dátuma: 2017. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1499 recept
Házilag pizzát készíteni egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek sokan hiszik. Kicsit ugyan időigényes, de a végeredmény egészen biztosan kárpótolni fog a befektetett munkáért!