r
Nosalty Logó

Szalámis-pepperonis pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Szalámis-pepperonis pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

Hozzávalók a feltéthez

Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

Hozzávalók a feltéthez

Összesen 3968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

Hozzávalók a feltéthez

Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2704.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12801 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 995 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    194.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10818.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    8016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    2348 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    51206 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 3968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2826 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

Hozzávalók a feltéthez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet és a sót, összekeverjük, a közepébe mélyedést alakítunk ki.
  2. Beleöntjük a langyos vizet, hozzászórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  3. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük az olívaolajat, és kézzel jól összegyúrjuk.
  4. A tetejét belisztezzük, a tálat konyharuhával lefedjük. Félretesszük egy órára, hogy megkeljen a tészta, közben elkészítjük a paradicsomszószt.
  5. A megkelt tésztát belisztezett deszkára helyezzük, és kettévágjuk. A két tésztadarabot külön-külön kézzel kicsit még meggyúrjuk, majd kör alakúra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

  1. Egy kis lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.
  2. Ha már üveges a hagyma, ráöntjük a passzírozott paradicsomot, és állandó kevergetés mellett felforraljuk. Bazsalikommal és oregánóval ízesítjük.

Hozzávalók a feltéthez

  1. A kinyújtott tésztalapot megkenjük a paradicsomszósszal. (Ha maradna, semmiképpen ne dobjuk ki, jó lesz legközelebb, amikor pizzát vagy spagettit készítünk.)
  2. A pizzákat feldíszítjük a szalámival, a felszeletelt mozzarellával, a felkarikázott paradicsommal és a pepperonival. A tetejét megszórjuk az újhagyma zöldjével, és ízlés szerint borssal, valamint oregánóval.
  3. 220°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percet sütjük, amíg a sajt megolvad, a pizza széle pedig ropogósra barnul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 20824
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házilag pizzát készíteni egyáltalán nem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek sokan hiszik. Kicsit ugyan időigényes, de a végeredmény egészen biztosan kárpótolni fog a befektetett munkáért!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a paradicsomszószhoz

Hozzávalók a feltéthez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...