Bulguros parasztsaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
63g bulgur214 kcal
-
125g víz0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
125g kígyóuborka18 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
9 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
2g pepperoni0 kcal
Összesen
554
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g bulgur428 kcal
-
250g víz0 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
250g kígyóuborka36 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
18 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
32g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
4g pepperoni1 kcal
Összesen
1108
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
10.9g bulgur37 kcal
-
21.9g víz0 kcal
-
0.2g oregánó0 kcal
-
21.9g kígyóuborka3 kcal
-
26.2g paradicsom5 kcal
-
2.4g salottahagyma2 kcal
-
1.7g fehér balzsamecet2 kcal
-
2.8g olívaolaj25 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.7g feta sajt23 kcal
-
0.3g pepperoni0 kcal
Összesen
97
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1535 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 450.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 166 micro
-
β-karotin 746 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
554
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3070 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 662 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 865 mg
-
Nátrium 1201 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 901.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 331 micro
-
β-karotin 1492 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 740 micro
Összesen
1108
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 675 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
125 g bulgur
-
250 ml víz
-
2 tk oregánó
-
250 g kígyóuborka
-
300 g paradicsom
-
1 db salottahagyma
-
4 ek fehér balzsamecet
-
4 ek olívaolaj
-
4 ek víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 g feta sajt
Elkészítés
- A vizet az oregánóval és sóval felfőzzük, hozzáadjuk a bulgurt, alacsony hőmérsékleten, kb. 10 percig főzzük. Egy kanállal fellazítjuk, és hagyjuk hűlni.
- Az uborkát és a paradicsomot megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük.
- Az ecetet elkeverjük 4 ek. vízzel, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat. A dresszinget a salátára öntjük, elkavarjuk. Hozzáadjuk a hideg bulgurt elkavarjuk, rámorzsoljuk a fetát, és a pepperonival tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 165
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 13764
- Feltöltés dátuma: 2017. július 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom, laktató saláta nyári napokra.