r
Nosalty Logó

Bulguros parasztsaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Bulguros parasztsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1108 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 554 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3070 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    331 micro
  • β-karotin
    1492 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 1108 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    675 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet az oregánóval és sóval felfőzzük, hozzáadjuk a bulgurt, alacsony hőmérsékleten, kb. 10 percig főzzük. Egy kanállal fellazítjuk, és hagyjuk hűlni.
  2. Az uborkát és a paradicsomot megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük.
  3. Az ecetet elkeverjük 4 ek. vízzel, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az olajat. A dresszinget a salátára öntjük, elkavarjuk. Hozzáadjuk a hideg bulgurt elkavarjuk, rámorzsoljuk a fetát, és a pepperonival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13752
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, laktató saláta nyári napokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...