Mustáros csirkeszárnyak
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
A mustáros szárnyhoz
-
428g csirkeszárny507 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
35 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0 kcal
-
8g pepperoni2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
35 kcal
Összesen
791
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
A mustáros szárnyhoz
-
856g csirkeszárny1014 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
71 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0 kcal
-
15g pepperoni3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
71 kcal
Összesen
1584
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
A mustáros szárnyhoz
-
85.3g csirkeszárny101 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
1g barna cukor4 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g pepperoni0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
Összesen
157
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.6 g
Zsír
-
Összesen 63.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 972.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 357 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 217.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
791
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.2 g
Zsír
-
Összesen 126.2 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 697 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1944.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 714 mg
-
Nátrium 897 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 435 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 394 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 456 mg
-
Retinol - A vitamin: 383 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
1584
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
A mustáros szárnyhoz
-
8 db csirkeszárny
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A mustáros szárnyhoz
- A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, picit sózzuk, és egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk.
- A mustáros máz hozzávalóit összekeverjük, és kanál segítségével bekenjük a szárnyak felső felét.
- Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd a csirkeszárnyakat megfordítjuk, és a maradék mázzal bekenjük a szárnyak másik felét, és további 20-25 percig sütjük. (Ha a máz kezdene égni a tepsiben, tegyünk hozzá 1-2 ek vizet.)
- A pirosra sült szárnyakat darálatlan mákkal díszítjük, tésztával és friss salátával kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 267
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 33743
- Feltöltés dátuma: 2010. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A szárnyak előkészítését, tisztítását követően már nincs sok dolgunk ezzel az étellel, csak összekeverjük a mustáros mázat, rákenjük a hús egyik felére, sütőben sütjük, majd félidőben megfordítjuk, bekenjük a másik felét, és amikor szép piros, el is készült. Szárnyból készítettem, de bármilyen csirkehúsból készíthető, akár egy feldarabolt egész csirkéből is. (Ötlet: Sütés című könyv.)