r
Nosalty Logó

Mustáros csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mustáros szárnyhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 791 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mustáros szárnyhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1584 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A mustáros szárnyhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 157 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 791 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    697 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    435 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 1584 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A mustáros szárnyhoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A mustáros szárnyhoz

  1. A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, picit sózzuk, és egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk.
  2. A mustáros máz hozzávalóit összekeverjük, és kanál segítségével bekenjük a szárnyak felső felét.
  3. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd a csirkeszárnyakat megfordítjuk, és a maradék mázzal bekenjük a szárnyak másik felét, és további 20-25 percig sütjük. (Ha a máz kezdene égni a tepsiben, tegyünk hozzá 1-2 ek vizet.)
  4. A pirosra sült szárnyakat darálatlan mákkal díszítjük, tésztával és friss salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 33743
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szárnyak előkészítését, tisztítását követően már nincs sok dolgunk ezzel az étellel, csak összekeverjük a mustáros mázat, rákenjük a hús egyik felére, sütőben sütjük, majd félidőben megfordítjuk, bekenjük a másik felét, és amikor szép piros, el is készült. Szárnyból készítettem, de bármilyen csirkehúsból készíthető, akár egy feldarabolt egész csirkéből is. (Ötlet: Sütés című könyv.)

Hozzávalók

A mustáros szárnyhoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...