Ciorba de perisoare
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
13g rizs45 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
414
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g bors1 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
1659
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23.2g sárgarépa8 kcal
-
13g fehérrépa8 kcal
-
8.7g karalábé2 kcal
-
9.4g zeller3 kcal
-
2.9g napraforgó olaj26 kcal
-
29g darált sertéshús53 kcal
-
3.6g rizs13 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3.3g petrezselyem1 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.9g citromlé1 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
120
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 719.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 236.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 667 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6473 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 871 micro
Összesen
414
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.6 g
Zsír
-
Összesen 89.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2876.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1415 mg
-
Nátrium 728 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 946.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2667 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 859 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 395 micro
-
Kolin: 475 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 9903 micro
-
β-karotin 25891 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 3484 micro
Összesen
1659
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 717 micro
-
β-karotin 1876 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
0.5 közepes db karalábé
-
0.5 közepes db zeller
-
5 ek napraforgó olaj
-
40 dkg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
0.5 kk bors
-
0.5 kávéskanál fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
-
2 szál lestyán
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 csipet cukor
Elkészítés
- A kétféle tisztított répát felkarikázzuk, a zellert és a karalábét kisebb darabokra vágjuk. Egy fazékba olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, és kevergetve megfuttatjuk rajta. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felforraljuk, majd lefedve kis lángon 15 percig főzzük.
- A húsgombóc: a darált húst és a megmosott rizst a tojással összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük, 5-10 percre félretesszük. Apró gombócokat formálunk, a leveshez adjuk, és továbbra is kis lángon 30 percig főzzük. Közben finomra vágott petrezselyemmel és ételízesítővel ízesítjük.
- Végül hozzáadjuk a citromlevet, cukrot és a finomra vágott lestyánt is, és kb. tíz perc alatt készre főzzük.
- A hőt elzárjuk alatta, és lefedve hagyjuk kb. fél óráig, hogy az ízek összeérjenek. Érdemes előző napon elkészíteni, mert úgy még finomabb.
- Az eredeti receptben ciberét használnak a savanyításhoz. Ezt a receptet egy régi újságban találtam, és érdemes volt kipróbálni, mert nagyon finom.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1336
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 153
- Össznézettség: 197270
- Feltöltés dátuma: 2013. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Erdélyben többféle csorba is létezik, kellemesen savanykás ízű, pikáns leves. Az eredeti receptben ciberét használnak a savanyításhoz.