Magyaros nokedli
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A nokedlihez
-
100g finomliszt364 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g só0 kcal
-
38g víz0 kcal
A szószhoz és a tálaláshoz
-
17g bacon67 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
38g parasztkolbász170 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A nokedlihez
-
400g finomliszt1456 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g só0 kcal
-
150g víz0 kcal
A szószhoz és a tálaláshoz
-
68g bacon267 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
150g parasztkolbász678 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A nokedlihez
-
33.3g finomliszt121 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
12.5g víz0 kcal
A szószhoz és a tálaláshoz
-
5.7g bacon22 kcal
-
14.2g vöröshagyma5 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
8.3g paprika1 kcal
-
8.3g paradicsom2 kcal
-
12.5g parasztkolbász57 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1478.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 1177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 144.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 181 micro
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 94.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5913.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 730 mg
-
Nátrium 4708 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 577.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 621 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 725 micro
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 214 micro
-
Lut-zea 60 micro
Hozzávalók
A nokedlihez
-
400 g finomliszt
-
1 db tojás
-
1 ízlés szerint só
A szószhoz és a tálaláshoz
-
4 szelet bacon
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
15 dkg parasztkolbász
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
Elkészítés
A nokedlihez
- A lisztet egy tojással, kicsi sóval és annyi vízzel, hogy még ruganyos maradjon (ne legyen folyós) gyors mozdulatokkal összekeverjük.
- Forrásban lévő sós vízben legalább 2-3 adagban kifőzzük.
- Leszűrés után egy csepp napraforgóolajat tehetünk rá, hogy ne ragadjon össze, de rögtön a szószhoz is forgathatjuk.
A szószhoz és a tálaláshoz
- Egy nagyobb, mély serpenyőben lepirítjuk az aprított szalonnát, majd kivesszük a zsírból. A kolbászból vágjunk 12 vékonyabb szeletet, ezeket pirítsuk meg, majd szedjük papírtörlőre a bacon mellé.
- Mehetnek egymás után az edénybe a kockázott alapanyagok: vöröshagyma, kicsit később a paprika, a lebőrözött kolbász és végül a paradicsom.
- Fűszerezzük: pirospaprikával, köménnyel, sóval, borssal.
- Dobjuk vissza a ropogós bacont, adjuk hozzá a nokedlit, forgassuk át az egészet és azonnal tálaljunk is!
- A tányérokra tegyünk három-három sült kolbászkarikát, és frissen aprított petrezselymet. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 391
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 49816
- Feltöltés dátuma: 2021. május 28.
Ajánló
Kiadós ebédnek vagy vacsorának
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Valószínűleg minden tájegységünknek megvan a maga nokedli-ideálja, sajnos, nem ismerem mind. Egy olyan igazán magyarosat szertettem volna készíteni, ami minden húsimádó álma, amiben az összes legfinomabb ízünk benne van. Ugyanakkor mégsem akartam annyira zsírosat, nehezet enni, tehát például az alap zsírszalonna helyett bacont pirítottam le, az ebből kisült zsiradék nem olyan tetemes, és pont elég a pirításhoz. Sima lecsós változatban biztos sokan készítitek, gyakori választás nálunk is, ezért valami más paprikás irányt kerestem. Leginkább a somogyi csupaszalonnás, sokhagymás férkőzött a szívembe, de ebben „csak” fűszerpaprika van. Így én sima sárga paprikával és jó pirospaprikás kolbásszal turbóztam fel, ugye milyen szép lett a színe? Megérte.