Mindent bele rakott krumpli
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
167g burgonya96 kcal
-
28g bacon111 kcal
-
50g parasztkolbász226 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
83g tejföl165 kcal
-
42g füstölt sajt137 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
300g parasztkolbász1356 kcal
-
660g tojás831 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
250g füstölt sajt820 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
34.5g burgonya20 kcal
-
5.9g bacon23 kcal
-
10.3g parasztkolbász47 kcal
-
22.8g tojás29 kcal
-
17.2g tejföl34 kcal
-
8.6g füstölt sajt28 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 435 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1860.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 1234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 247.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 501 micro
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 244.9 g
Zsír
-
Összesen 417 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 2611 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11165.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 935 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 2244 mg
-
Nátrium 7404 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1484.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1705 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 503 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 1978 mg
-
Retinol - A vitamin: 1687 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3009 micro
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük úgy, hogy éppen jó legyen, ne főjön szét. A tojást 10 percig főzzük, majd hideg vízbe helyezzük, hogy a héját könnyen leválaszthassuk róla. A burgonyát is tehetjük hideg vízbe, így gyorsabban hűl, és már hámozhatjuk is.
- Főzés közben egy nagy keverőtálban elkészítjük a szószt: két tojást felverünk, sóval borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a tejfölt, belereszeljük a sajt háromnegyedét és jól elkeverjük benne.
- A hozzávalókat (főtt burgonya, főtt tojás és kolbász) felkarikázzuk. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Egy tűzálló tálat vagy jénait kivajazunk, alját bacon szeletekkel beterítjük és jöhet a rétegezés. Egy sor krumpli, egy sor kolbász és egy sor tojás. Közben a tojást és a krumplit ízlés szerint sózzuk meg. Ekkor egy-egy csipet vajat szórhatunk rá, majd bőven locsoljuk meg a tejfölös-sajtos szósszal. Ezt a műveletet ismételjük meg kétszer-háromszor, ameddig az alapanyagok elfogynak. Arra ügyeljünk, hogy a tetejére hagyjunk pár szép szelet krumplit és elég szószt. A rakottas fóliával vagy fedővel letakarva mehet a sütőbe kb. 35 percre.
- Ekkor húzzuk ki a tálat, vegyük le a fóliát róla, reszeljünk rá a maradék sajtot és toljuk vissza további 8-10 percre, hogy a teteje aranybarnára piruljon.
- Tálalás előtt hagyjuk pihenni a rakottast (ezt én soha nem bírom ki, azonnal meg kell kóstolnom), ha kissé kihűl, akkor nem csak sokkal finomabb lesz, de a krumpli is felszívja a többlet folyadékot, így tetszetősebben tudjuk tálalni majd.
- Adjunk mellé friss zöld- vagy uborkasalátát, sőt lila hagymás paradicsomsalátával is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x30x5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 593
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 64285
- Feltöltés dátuma: 2014. február 15.
Ajánló
Vásároljunk ízletesen fűszerezett kolbászt, hiszen ez adja meg az étel zamatát. Ha mindenhová jut a szuper szószból, akkor biztosan “megállja a helyét” a tányéron az isteni rakott krumpli! Salátát mindenképpen tálaljunk mellé, itt már adhatunk a színek élvezetének is. Piros paradicsom, zöld uborka vagy saláta, lila cékla, ki-hogy szereti.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A rakott krumpli egy olyan étel, amit nem lehet megunni. Mindenkinek van hozzá egy családi receptje, melyet, mint hagyományt követ. Az én receptem alapja ugyancsak egy, a nagymamám által készített változat, amelyet kicsit átdolgoztam. A bacon alap alulról, a sajtszórás felülről, a tojásos tejföl középen tartja össze a rakottast, miközben nem engedik kiszáradni az ételt. Na persze én soha nem bírom kivárni, hogy kissé kihűljön és magába szívja a maradék szaftot, azonnal bele kell kóstolnom.