r
Nosalty Logó

Radóci csorba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tiimea
Radóci csorba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1619 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1867 micro
  • β-karotin
    4866 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 404 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3570 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    4221.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2562 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    19465 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 1619 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kb. 3-4 liter vízben, ízlés szerinti sómennyiséggel odarakjuk a csirkemellet főni (nem szeletelem). Fél óra alatt 'lehabozza' magát, amit leszedünk.
  2. Míg a hús fő, megpucoljuk a zöldségeket, de (ahogy a hagyományos húsleveshez sem) nem aprítjuk fel őket, maximum félbevágjuk (mert ha megfőtt minden, ki kell mindent szedni).
  3. Miután leszedjük a hús habját, belerakjuk a levesbe a fűszereket, a zöldségeket (kivéve a fokhagyma) és egy kis házi tyúkzsírt (főleg, ha vett csirkemellből csinálom).
  4. A fokhagymát pépesítjük (mozsárral szoktam, de reszelve is jó). Attól függően, hogy ki mennyire szeretné fokhagymásra a levest, rakhatja főzés közben (kevésbé érződik) vagy főzés után. Én főzés után szoktam, mert szeretjük az ízét.
  5. Míg főnek a zöldségek, elkészítjük a leveshez a 'krémet'. Mivel a krémhez fokozatosan kell a levest hozzákeverni (hogy össze ne menjen), ezért én a krémet egy új fazékban szoktam összekeverni, és miután belekevertem a levest, ebben főzöm tovább. Az új fazékban tehát összekeverjük a tojássárgákat és a tejfölt, az ecetet és a fokhagyma pürét.
  6. Ha megfőtt minden, levesszük a tűzről a levest (hogy picit kihűljön), és kihalászunk belőle mindent. Az új fazékban levő krémhez merőkanalanként hozzámerjük, és alaposan elkeverjük a levest (hogy ne csapódjon ki a krém). Ha ezzel megvagyunk, felszeleteljük a zöldségeket és a húst, és visszatéve a levesbe még főzzük kicsit.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 117
  • Össznézettség: 24996
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Radóci csorba
Tiimea 3 recept

A Radóci csorba egy hagyományos román leves (ciorbă rădăuţeană), amit én is a netről tanultam, mert vőlegényem kedvenc levese. Nekünk ez a verzió tetszik legjobban, bár folyamatosan alakul, kérdezgetem tőle, hogy mit kéne változtatni. Van, aki nem rakja vissza bele a végén csak a húst, van, aki több ecetet rak és van, aki petrezselyemzöldet vág bele. Mi a mai levesre újításként vajon pirított krutont (kenyérkocka) is tettünk :). Sokkal finomabb, mint amilyennek a kép alapján kinéz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...