r
Nosalty Logó

Radóci csorba

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tiimea
Radóci csorba
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

404
Kalória
20.5g
Fehérje
28.3g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
1055.5g
Víz
251.8g
Koleszterin
6.2g
Rost
10.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1619 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1055.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1867 micro
  • β-karotin
    4866 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 404 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3570 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    4221.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2562 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    19465 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1280 micro
Összesen 1619 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 36 kcal

Elkészítés

  1. Kb. 3-4 liter vízben, ízlés szerinti sómennyiséggel odarakjuk a csirkemellet főni (nem szeletelem). Fél óra alatt 'lehabozza' magát, amit leszedünk.
  2. Míg a hús fő, megpucoljuk a zöldségeket, de (ahogy a hagyományos húsleveshez sem) nem aprítjuk fel őket, maximum félbevágjuk (mert ha megfőtt minden, ki kell mindent szedni).
  3. Miután leszedjük a hús habját, belerakjuk a levesbe a fűszereket, a zöldségeket (kivéve a fokhagyma) és egy kis házi tyúkzsírt (főleg, ha vett csirkemellből csinálom).
  4. A fokhagymát pépesítjük (mozsárral szoktam, de reszelve is jó). Attól függően, hogy ki mennyire szeretné fokhagymásra a levest, rakhatja főzés közben (kevésbé érződik) vagy főzés után. Én főzés után szoktam, mert szeretjük az ízét.
  5. Míg főnek a zöldségek, elkészítjük a leveshez a 'krémet'. Mivel a krémhez fokozatosan kell a levest hozzákeverni (hogy össze ne menjen), ezért én a krémet egy új fazékban szoktam összekeverni, és miután belekevertem a levest, ebben főzöm tovább. Az új fazékban tehát összekeverjük a tojássárgákat és a tejfölt, az ecetet és a fokhagyma pürét.
  6. Ha megfőtt minden, levesszük a tűzről a levest (hogy picit kihűljön), és kihalászunk belőle mindent. Az új fazékban levő krémhez merőkanalanként hozzámerjük, és alaposan elkeverjük a levest (hogy ne csapódjon ki a krém). Ha ezzel megvagyunk, felszeleteljük a zöldségeket és a húst, és visszatéve a levesbe még főzzük kicsit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

A Radóci csorba egy hagyományos román leves (ciorbă rădăuţeană), amit én is a netről tanultam, mert vőlegényem kedvenc levese. Nekünk ez a verzió tetszik legjobban, bár folyamatosan alakul, kérdezgetem tőle, hogy mit kéne változtatni. Van, aki nem rakja vissza bele a végén csak a húst, van, aki több ecetet rak és van, aki petrezselyemzöldet vág bele. Mi a mai levesre újításként vajon pirított krutont (kenyérkocka) is tettünk :). Sokkal finomabb, mint amilyennek a kép alapján kinéz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!