Radóci csorba
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tiimea
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
750g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
4g libazsír34 kcal
Összesen
404
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
15g libazsír135 kcal
Összesen
1619
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
4.8g csirkemellfilé6 kcal
-
63.8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.1g sárgarépa2 kcal
-
1.9g fehérrépa1 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
5.1g karalábé1 kcal
-
5.5g zeller2 kcal
-
6.4g tejföl13 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.6g kápia paprika1 kcal
-
0.3g libazsír3 kcal
Összesen
36
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 892.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 385 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1055.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 641 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 1867 micro
-
β-karotin 4866 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
404
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 97.1 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1007 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3570 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 842 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 1541 mg
-
Nátrium 774 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 4221.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2562 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 305 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 818 mg
-
Retinol - A vitamin: 606 micro
-
α-karotin 7469 micro
-
β-karotin 19465 micro
-
β-crypt 505 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1280 micro
Összesen
1619
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 159 micro
-
β-karotin 414 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
36
kcal
Hozzávalók
-
3 l víz
-
só ízlés szerint
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes fej fokhagyma
-
1 közepes db karalábé
-
1 közepes db zeller
-
300 g tejföl
-
3 db tojássárgája
-
1 ek ecet
-
5 szem fekete bors
-
1 db babérlevél
-
1 közepes db kápia paprika
Elkészítés
- Kb. 3-4 liter vízben, ízlés szerinti sómennyiséggel odarakjuk a csirkemellet főni (nem szeletelem). Fél óra alatt 'lehabozza' magát, amit leszedünk.
- Míg a hús fő, megpucoljuk a zöldségeket, de (ahogy a hagyományos húsleveshez sem) nem aprítjuk fel őket, maximum félbevágjuk (mert ha megfőtt minden, ki kell mindent szedni).
- Miután leszedjük a hús habját, belerakjuk a levesbe a fűszereket, a zöldségeket (kivéve a fokhagyma) és egy kis házi tyúkzsírt (főleg, ha vett csirkemellből csinálom).
- A fokhagymát pépesítjük (mozsárral szoktam, de reszelve is jó). Attól függően, hogy ki mennyire szeretné fokhagymásra a levest, rakhatja főzés közben (kevésbé érződik) vagy főzés után. Én főzés után szoktam, mert szeretjük az ízét.
- Míg főnek a zöldségek, elkészítjük a leveshez a 'krémet'. Mivel a krémhez fokozatosan kell a levest hozzákeverni (hogy össze ne menjen), ezért én a krémet egy új fazékban szoktam összekeverni, és miután belekevertem a levest, ebben főzöm tovább. Az új fazékban tehát összekeverjük a tojássárgákat és a tejfölt, az ecetet és a fokhagyma pürét.
- Ha megfőtt minden, levesszük a tűzről a levest (hogy picit kihűljön), és kihalászunk belőle mindent. Az új fazékban levő krémhez merőkanalanként hozzámerjük, és alaposan elkeverjük a levest (hogy ne csapódjon ki a krém). Ha ezzel megvagyunk, felszeleteljük a zöldségeket és a húst, és visszatéve a levesbe még főzzük kicsit.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 117
- Össznézettség: 24996
- Feltöltés dátuma: 2016. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tiimea
3 recept
A Radóci csorba egy hagyományos román leves (ciorbă rădăuţeană), amit én is a netről tanultam, mert vőlegényem kedvenc levese. Nekünk ez a verzió tetszik legjobban, bár folyamatosan alakul, kérdezgetem tőle, hogy mit kéne változtatni. Van, aki nem rakja vissza bele a végén csak a húst, van, aki több ecetet rak és van, aki petrezselyemzöldet vág bele. Mi a mai levesre újításként vajon pirított krutont (kenyérkocka) is tettünk :). Sokkal finomabb, mint amilyennek a kép alapján kinéz.