adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
60g retek9 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g reteklevél15 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
13g csírák5 kcal
Összesen
122
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
240g retek35 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g reteklevél61 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
800g alaplé56 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
50g csírák22 kcal
Összesen
491
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16.3g retek2 kcal
-
6.8g burgonya4 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
10.2g reteklevél4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
54.4g alaplé4 kcal
-
0.7g szójaszósz0 kcal
-
3.4g csírák1 kcal
Összesen
32
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1025.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 829 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 127.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 268 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 123 micro
-
β-karotin 1978 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4601 micro
Összesen
122
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4102.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 3318 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 508.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 696 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1070 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 490 micro
-
β-karotin 7913 micro
-
β-crypt 163 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18406 micro
Összesen
491
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 538 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1252 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
-
15 kis db retek
-
1 közepes db burgonya
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 csokor reteklevél
-
bors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
8 dl alaplé
-
2 teáskanál szójaszósz
-
50 g csírák
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és olívaolajon megdinszteljük.
- Közben felkockázzuk a retket (2-3 darabot tegyünk félre belőle) és a burgonyát, majd ezt is a lábosba dobjuk, és az egészet felöntjük az alaplével.
- A retek zöldjét jó alaposan megmossuk, és ha már megpuhultak a zöldségek, a leveshez adjuk.
- Ízlés szerint tehetünk bele, borsot vagy szójaszószt, majd 5 perc után húzzuk le a tűzről.
- Szeleteljük fel a maradék retket, és tálalás előtt tegyük a levesbe, végül szórjunk bele valamilyen tetszőleges csírát. Én vöröshagyma csírát választottam hozzá.
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12697
- Feltöltés dátuma: 2014. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A retket már az ókorban is ismerték illetve termesztették. Mustárolaj tartalma miatt enyhén csípős. A legjobb frissen fogyasztani, de a hűtőben egy hétig is eláll, ehhez azonban meg kell szabadulnunk a leveleitől, amelyek elszívják a nedvességet, emiatt a retek hamar megpuhulhat. De ne szabaduljunk meg végleg a zöldjétől. Készítsünk belőle remek finomságokat! Tegyük salátába, vagy turmixoljuk le, és igyuk smoothieként, de egy kevés olívaolajon meg is párolhatjuk egy pár gerezd fokhagymával, sóval és borssal. Sőt, még pestót is készíthetünk belőle. Tehetjük zöldség- vagy húslevesbe, de kifejezetten ebből, illetve a retek gyökeréből készíthetünk ínycsiklandó krémlevest is – ahogy én is tettem!