Reteklevél

Reteklevél

Leírás

Kevesen tudják, hogy a hazánkban hagyományosan népszerű retek levele is ehető. Alapos tisztítás után felhasználhatjuk salátákba, pestokba.Fotó: flickr - Radish mix by Jan Peggy

Mikor vegyem

Tavasztól őszig.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben 1-2 napig.

100g Reteklevél

fehérjetartalom

2.7 g

zsírtartalom

0.49 g

szénhidráttartalom

9.2 g

víztartalom

85.6 g

gramm reteklevél?

Top ásványi anyagok

Kalcium

187 mg

Nátrium

76 mg

Foszfor

66 mg

Magnézium

36 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.251 g

Kolin

35.3 mg

C vitamin

35 mg

Lutein+zeaxantin

13610 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.7 g

Zsír

telített zsírsav

0.17 g

egyszeresen telített zsírsav

0.014 g

többszörösen telített zsírsav

0.306 g

ásványi anyagok

Kalcium

187 mg

Vas

3.1 mg

Magnézium

36 mg

Foszfor

66 mg

Nátrium

76 mg

Cink

0.41 mg

Réz

0.171 mg

Mangán

0.342 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

rost

3.5 g

cukor

0.71 g

víz

85.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.19 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.26 mg

Niacin - B3 vitamin

0.806 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.084 mg

Folát

27 µg

Kolin

35.3 mg

Alfa-karotin

363 µg

Béta-karotin

5854 µg

Béta-kriptoxantin

121 µg

Lutein+zeaxantin

13610 µg

E vitamin

3.44 mg

K vitamin

778.4 µg

A vitamin

508 µg

C vitamin

35 mg

B6 vitamin

0.251 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...