r
Nosalty Logó

Reteklevélpesztós rizottó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Reteklevélpesztós rizottó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pestóhoz

A rizottóhoz

848
Kalória
22.3g
Fehérje
75.5g
Szénhidrátok
47.2g
Zsír
79.9g
Víz
59g
Koleszterin
3.4g
Rost
1.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A pestóhoz

A rizottóhoz

Összesen 848 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A pestóhoz

A rizottóhoz

Összesen 3388 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A pestóhoz

A rizottóhoz

Összesen 235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 848 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7911 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    2163 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    3653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    420 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    860 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    2840 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6132 micro
Összesen 3388 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

A pestóhoz

  1. A retekleveleket alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd leveleire tépkedjük. Késes konyhai robotgépbe vagy turmixba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a reszelt parmezánt, az olajos magvakat, egy kis citromlevet és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és krémesre mixeljük.

A rizottóhoz

  1. Két evőkanál vajat felhevítünk egy serpenyőben, és az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne 3-4 perc alatt.
  2. Hozzáadjuk a rizst, egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, és további 3-4 percig főzzük, amíg az alkohol elpárolog.
  3. Hozzáadunk két merőkanál alaplevet, és alacsony lángon, sűrűn kavargatva főzzük. Ha rizs felszívta a folyadékot, akkor pótoljuk, és egészen addig főzzük, amíg a rizsszemek kívül puhák lesznek, de belül még fogkemények maradnak.
  4. Ekkor hozzáadjuk a reteklevél-pestót, a reszelt parmezán sajtot, és addig főzzük, amíg a sajt el nem olvad, illetve, a pesto teljesen elvegyül a rizsalappal.
  5. Azonnal, forrón tálaljuk, reszelt parmezánnal vagy sópelyhekkel a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A friss reteknél aligha van jobb tavaszi zöldség, amelyet a reggelihez vagy a vacsorához tálalhatnánk, az emberek nagy része azonban legtöbbször csak a zöldség fehér-rózsaszínben pompázó gumójának felhasználására összpontosít, a retek levele általában már a zöldségesnél a kukában végzi. Ezt a filléres alapanyagot véletlenül sem érdemes kidobni, egyfelől nagyon egészséges, számos módon felhasználható különböző ételekbe és nagyon ízletes, másfelől felhasználásával kevesebb hulladékot termelhetünk! Most egy egyszerű, könnyed reteklevélpesto segítségével tesszük még izgalmasabbá a rizottót.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!