Reteklevél pesto-s tészta sült retekkel
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
A reteklevél pestohoz
-
13g reteklevél5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
A sült retekhez
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
A reteklevél pestohoz
-
50g reteklevél20 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
A sült retekhez
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
A reteklevél pestohoz
-
4.7g reteklevél2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
A sült retekhez
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 93.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 990 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2184 micro
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71.4 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2291.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 319 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 336 mg
-
Foszfor 1083 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 398.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 375.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 339 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 836 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1361 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 163 micro
-
β-karotin 3959 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8735 micro
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 371 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 818 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A reteklevél pestohoz
- Tegyük fel a tésztavizet főni (ekkor csak só kell bele, az olaj majd a kifőtt tésztára szükséges), amikor lobogva forr, tegyük bele a tésztát, és időnként megkeverve, főzzük ki fogkeményre (ha leszűrtük, nem kell lemosni, hanem kevés olívaolajjal locsoljuk meg, és keverjük át, így nem ragad össze).
- Amíg fő a tészta, készítsük el a pesto-t, ehhez alaposan átnyomkodva, meleg vízzel mossuk meg a reteklevelet, majd a reteklevél pesto-nál írt összetevőkkel tegyük a turmix-, vagy aprító gépbe, és alaposan keverjük össze
- Tisztítsuk meg a retekfejeket és az újhagymát, majd a retkeket méretüktől függően vágjuk félbe vagy negyedbe, az újhagymát pedig karikára.
- Tegyünk fel serpenyőben 2 evőkanál olajat, majd amikor felhevült az olaj, dobjuk bele az újhagymát és a retket, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig süssük (jó, ha átforrósodnak, de ropogósok maradnak).
- Tálaláskor a meleg tésztára kerül a pesto, és arra az újhagyma-retek páros.
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3626
- Feltöltés dátuma: 2011. május 31.
Ajánló
Lehet hozzá adni ízlés szerint további fűszereket, bazsalikomot. A pesto-t fel lehet használni mártogatónak vagy szendvicskrémnek is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Arra érdemes figyelni, hogy friss, ha lehet zsenge reteklevelet használjunk, és természetesen mindig nagyon alaposan mossuk meg. Bevallom, a hitelesség kedvéért kipróbáltam lapulevél méretű reteklevéllel is, azzal is elkészíthető, de közel sem olyan finom, mint a zsenge, egy picit talán még kesernyés is (ezt lehet enyhíteni csipet cukorral és pár csepp citromlével, de javaslom inkább a zsenge leveleket...). Az étel elsőre kifejezetten meghökkentő, már az alapanyag-beszerzés is mosolyt csalt az arcomra, nem csak a csábító, pirosló retekszemek miatt, hanem a zöldséges arcát látva, amikor megtudja, hogy a zöldje marad, mert most (főképp) arra van szükségem, ja, és nem nyuszinak lesz :-). Aki szeret kísérletezni, mindenképp javaslom kipróbálni, eddig a kétkedőket meggyőzte, igazi friss, könnyű és gyors ebéd...