r
Nosalty Logó

Reteklevélpesztó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Reteklevélpesztó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

279
Kalória
5.6g
Fehérje
2.7g
Szénhidrátok
27.9g
Zsír
16.6g
Víz
8.5g
Koleszterin
614.6mg
Rost
349.6mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 1112 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 52% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1927.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    413 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    2671 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6129 micro
Összesen 1112 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 52% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2773 micro
Összesen 504 kcal

Elkészítés

  1. A retekleveleket alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd leveleire tépkedjük.
  2. Késes konyhai robotgépbe vagy turmixba tesszük.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a reszelt parmezánt, az olajos magvakat, egy kis citromlevet és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és krémesre mixeljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc

Nagy pazarlás, ha a friss retek levelét otthagyjuk a piacon. Ebből a zöldből is számos finomság készülhet (például krémleves, pesto vagy mártás), ezért használjuk ki a retekszezont, és a zöldjét se hagyjuk kárba veszni! A reteklevél-pesto például isteni szendvicsbe vagy pirítósra kenve, felhasználhatjuk tésztaszószként vagy rizottóalapként is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaméz

Sok almád termett, vagy pont mindenki almát vásárolt a családban, és nincs kedved, időd almás pitét sütni belőle? Akkor készíts almamézet, most az őszi almákból lesz a legfinomabb!

Gréti

Meggymártás

Imádjuk a meggymártást, többek között a meggyszezont is azért várjuk minden évben, hogy lehessen frissen készíteni ezt az igazán magyaros fogást - és persze eltenni a meggyből, hogy az ...

Rosanics Petra

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!