Reteklevélpesztós zöldségtészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
A pestóhoz
-
25g reteklevél10 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
10g fenyőmag67 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
6g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldségtészta elkészítése
-
125g tészta464 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g pulykamell471 kcal
Összesen
1597
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
A pestóhoz
-
50g reteklevél20 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
20g fenyőmag135 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
12g citromlé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldségtészta elkészítése
-
250g tészta928 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
600g pulykamell942 kcal
Összesen
3195
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
A pestóhoz
-
4.6g reteklevél2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
4.6g parmezán sajt18 kcal
-
1.8g fenyőmag12 kcal
-
7.7g olívaolaj68 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldségtészta elkészítése
-
22.8g tészta85 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
0g só0 kcal
-
54.7g pulykamell86 kcal
Összesen
291
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 90.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2308.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 411 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1045 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 256.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 1336 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3087 micro
Összesen
1597
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 186.2 g
Zsír
-
Összesen 181.4 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4617.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 821 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 2089 mg
-
Nátrium 994 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 513.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 428 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 660 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 163 micro
-
β-karotin 2671 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6174 micro
Összesen
3195
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 563 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A pestóhoz
- A retekleveleket alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd leveleire tépkedjük. Késes konyhai robotgépbe vagy turmixba tesszük.
- Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a reszelt parmezánt (vegánoknak elhagyható), az olajos magvakat, egy kis citromlevet és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és krémesre mixeljük.
A zöldségtészta elkészítése
- Egy lábosban tegyünk fel egy liter hideg vizet pici sóval és olajjal forralni. Eközben a pulykamell-kockákat három evőkanál növényi olajon megpirítjuk. Ha forr a víz, adjuk hozzá a zöldségtésztánkat, és 7 perc alatt főzzük puhára.
- A tűzről levéve tegyük szűrőbe a kifőtt zöldségtésztát, és hideg vízzel alaposan öblítsük le.
- Ezután tegyük egy serpenyőbe a zöldségtésztát a sült pulykamellel, öntsük rá a reteklevélpestónkat, majd együtt melegítve, alaposan forgassuk össze a tésztával.
- Friss retekkel, parmenzánnal tálalhatjuk.
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2669
- Feltöltés dátuma: 2021. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
189 recept
A friss reteknél aligha van jobb tavaszi zöldség, amelyet a reggelihez vagy a vacsorához tálalhatnánk, az emberek nagy része azonban legtöbbször csak a zöldség fehér-rózsaszínben pompázó gumójának felhasználására összpontosít, a retek levele általában már a zöldségesnél a kukában végzi. Ezt a filléres alapanyagot véletlenül sem érdemes kidobni, egyfelől nagyon egészséges, számos módon felhasználható különböző ételekbe és nagyon ízletes, másfelől felhasználásával kevesebb hulladékot termelhetünk! Most egy egyszerű, könnyed reteklevélpesto segítségével tesszük még izgalmasabbá a rizottót és a zöldségtésztát is!