r
Nosalty Logó

Reteklevélkrémes tojásos nokedli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Reteklevélkrémes tojásos nokedli buggyantott tojással és savanyított retekkel tálalva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A nokedlihez

A savanyított retekhez

548
Kalória
20.4g
Fehérje
85.5g
Szénhidrátok
12.1g
Zsír
264.1g
Víz
270.1g
Koleszterin
4.2g
Rost
6.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nokedlihez

A savanyított retekhez

Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nokedlihez

A savanyított retekhez

Összesen 2195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nokedlihez

A savanyított retekhez

Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    1319 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3450 micro
Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9558.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    7554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1056.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    706 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    5276 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13800 micro
Összesen 2195 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A lisztből, sóból, három darab tojásból és kellő mennyiségű vízből sűrű nokedlitésztát keverünk, majd simára dolgozzuk egy fakanállal.
  2. A retekleveleket megmossuk, majd egy fazék lobogó vízbe dobjuk 1-2 percre. Innen kihalásszuk és egy tál jeges vízben lesokkoljuk. Az alaposan kinyomkodott leveleket teljesen simára turmixoljuk a maradék három tojással.
  3. A nokedlit lobogó, alaposan megsózott vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és egy olajos serpenyőbe öntjük. Alacsony lángra tesszük a serpenyőt és hozzáadjuk a retekleveles-tojásos keveréket, illetve egy merőkanál főzővizet a nokedlis fazékból. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük a tojásos nokedlit, míg annak szaftja besűrűsödik és krémessé válik. Ha kell, további sóval, borssal ízesítjük. Frissen, buggyantott tojással és savanyított retekkel tálaljuk.

A savanyított retekhez

  1. A retkeket megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Az ecetet, vizet és fűszereket felforraljuk egy kis lábasban, majd ha a főzet felforrt, elzárjuk alatta a lángot és hozzáadjuk a retket. Hagyjuk pihenni 15-20 percet, és már használhatjuk is. A savanyított retek tiszta üvegben, a hűtőben tárolva 2-3 hétig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Egy igazán tavaszi csavarral frissítjük fel ezt a húsvéti klasszikust: a zsenge retekcsomók mindkét részét, a zöldséget és a leveleket is felhasználhatjuk a kedvenc tojásos nokedlink szezonálisra hangolásához. Mind színben, mind ízben kirobbanó élményhez vezet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!