Mustármag

Az ókorban is ismerték már, skorpiócsípés kezelésére használták. Európában a rómaiak terjesztették el. Az első igazi mustárok a XV. századi Dijonhoz kötődnek. Magvak fajtái: fehér-, keleti-, barna- és fekete mustármag. Két alapvető típusa van: a sima készítmények és azok, melyek egész magvakat tartalmaznak. Ízesítik chillivel, borsszemekkel, citrommal, bogyós gyümölcsökkel, pezsgővel vagy sherryvel. Ízük enyhén csípős aromatikus, de készítenek belőle nagyon erős mustárt is. Mag formájában savanyúságok és halas ételek fűszerezésére használjuk.
Bármikor.
Száraz helyen, légmentesen lezárva.
fehérjetartalom
26.08 g
zsírtartalom
34.595 g
szénhidráttartalom
28.09 g
víztartalom
5.27 g
Foszfor
828 mg
Magnézium
370 mg
Kalcium
266 mg
Nátrium
13 mg
B6 vitamin
0.397 g
Kolin
122.7 mg
C vitamin
7.1 mg
E vitamin
5.07 mg
fehérje
26.08 g
Zsír
telített zsírsav
1.989 g
egyszeresen telített zsírsav
22.518 g
többszörösen telített zsírsav
10.088 g
ásványi anyagok
Kalcium
266 mg
Vas
9.21 mg
Magnézium
370 mg
Foszfor
828 mg
Nátrium
13 mg
Cink
6.08 mg
Réz
0.645 mg
Mangán
2.448 mg
Szelén
208.1 µg
szénhidrát
rost
12.2 g
cukor
6.79 g
víz
5.27 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.805 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.261 mg
Niacin - B3 vitamin
4.733 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.81 mg
Folát
162 µg
Kolin
122.7 mg
Béta-karotin
18 µg
Lutein+zeaxantin
568 µg
E vitamin
5.07 mg
K vitamin
5.4 µg
A vitamin
2 µg
C vitamin
7.1 mg
B6 vitamin
0.397 g
Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.
Kormos LiliSokan úgy gondolják, hogy a papírtörlőkről való lemondás kényelmetlen és higiéniai szempontból aggályos lehet. Pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a félelmek többnyire alaptalanok – a váltás egyszerűbb, mint hinnénk.
Szabó AnnaA TikTokon terjedt el egy trükk, ami leleplezi a Kinder tojások titkát. Ezzel sajnos a meglepetés élménye is csorbát szenvedhet.
Németh OrsiUgyan már csak hét üzlete maradt, azt is bezárja az egykor népszerű élelmiszerlánc.
Mennyei málnás csigákig tekereg az utunk ma, a menüt szemlélve. Erősen kezdünk, a legédesebb borsólevessel, majd a főétel lakat jól, akár napokra is, savanyú káposztás csirkecombok formájában.
Ne hagyjuk, hogy kullancstelep váljon a gyönyörű kertünkből! Most eláruljuk, mely növények azok, amiket kifejezetten szeretnek belakni a kullancsok - inkább kerüljük el őket!
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!