Svéd uborkasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
113
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Zöldségkomponensek
-
2000g apró uborka291 kcal
-
250g vöröshagyma91 kcal
-
10g mustármag51 kcal
Felöntőlé
Összesen
1359
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Zöldségkomponensek
-
65.7g apró uborka10 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g mustármag2 kcal
Felöntőlé
Összesen
45
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1738 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 1621 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 211.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
113
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20856.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 19447 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.5 g
-
Cukor 272 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 2540.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 213 micro
-
β-karotin 877 micro
-
β-crypt 504 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 512 micro
Összesen
1359
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 685.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 639 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
45
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
Zöldségkomponensek
- Az uborkát alaposan megmossuk, tisztítjuk (ehhez a legoptimálisabb egy kefét használni), a vöröshagymát a héjától megfosztjuk. Az uborkák végeit megvizsgáljuk - ha túl puha vagy nem jóízű, eltávolítjuk a végeket.
- A zöldségeket vékonyra gyaluljuk vagy késsel szeleteljük. Egy megfelelő méretű tálba tesszük, majd összekeverjük a mustármaggal.
- A felöntőlé hozzávalóit egy tálban összekeverjük a Nátrium-benzoát kivételével. Az utóbbit kevés langyos vízben oldjuk fel, így adjuk a folyadékkomponenshez.
- A zöldségekhez öntjük a felöntőlevet, alaposan elkeverjük, majd egy éjszakára frissentartó fóliával letakarva hűtőszekrénybe helyezzük. Időnként megkeverjük.
- Az üvegeket a töltésük előtt alaposan elmossuk, majd 100 fokos sütőbe toljuk 15 percre, így biztosítva a steril állapotot. A savanyúságot üvegekbe töltjük. Az üvegek száját celofánnal kötjük meg, majd rácsavarjuk a tetőket.
- A savanyúságokat hűvös, száraz helyen tároljuk a fogyasztásig.
- Receptkönyvben: 205
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 66
- Össznézettség: 180579
- Feltöltés dátuma: 2019. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
A Svéd uborkasaláta kitűnő kísérője a szaftos húsételeknek, alkalmi, ünnepi fogásoknak. Ha valaki kedveli a savanyúságokat, ezzel a recepttel nem lő mellé. Ajándéknak is tökéletes.