Nátrium-benzoát

Nátrium-benzoát

Leírás

Széles körben használt tartósítószer, csak erősen savas pH-nál tudja megfelelően kifejteni hatását, ezért legtöbbször saláták, savanyúságok, mártások, gyümölcslevek, üdítőitalok és alkoholtartalmú termékek tartósítására használják. Működési mechanizmusát tekintve nem pusztítja el a baktériumokat és gombákat, csupán hatástalanítja őket, szinte lehetetlenné téve szaporodásukat. Egészségkárosító hatásáról megoszlanak a vélemények, nincs bizonyítottan rákkeltő tulajdonsága.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Nátrium-benzoát

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm nátrium-benzoát?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

134 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!