r
Nosalty Logó

Csalamádé Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Csalamádé Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3078 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3578.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    3273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 257 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42947.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    39282 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    741.6 g
  • Cukor
    590 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    6151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1888 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1050 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1986 micro
  • β-karotin
    8923 micro
  • β-crypt
    468 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4929 micro
Összesen 3078 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk, torzsát kidobjuk.
  2. A paprikát vékonyra felszeleteljük, csumáját kidobjuk.
  3. A zöldparadicsomot vékonyra felszeleteljük.
  4. Az uborkát legyaluljuk.
  5. A hagymát vékonyra felszeleteljük.
  6. Egy edényben összeállítjuk a levét: a cukrot, sót, ecetet, borként és a nátrium benzonátot alaposan elkeverjük. Addig keverjük, amíg serceg a cukor.
  7. Az ecetes elegyet ráöntjük a zöldségekre és jól átkeverjük.
  8. Letakarjuk pl. konyharuhával, mert legalább 24 óráig kell állni hagyni. Persze időnként megkeverjük, kb. 2 óránként (éjjel nem kell azért felkelni hozzá!:).
  9. Másnap előkészítjük az üvegeket (nekem 9 üveg kellett). Jól elmosni és betenni a mikróba 1 percre, de legalább addig, amíg megszárad. Hagyni kihűlni.
  10. A tetőket jól elmosva 5 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Leöntjük róla a vizet és hagyjuk megszáradni.
  11. Kezdődhet az üvegek megtöltése: egyszerűen jól megmosott kezünkkel teletöltjük az üvegeket, hogy lé is menjen bele. A végén marad lé, az nem baj. Nem fér már be az üvegbe, tehát kiönthető.
  12. Rátesszük, és jól rácsavarjuk a kupakokat, és a végleges helyére tesszük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 306
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 113467
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Ajánló

Bármikor, ha finom csalamádét akarsz télre eltenni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem anyukája szokott így eltenni csalamádét, és sajnos csak keveset ad kóstolóba. :) Kigondoltuk a férjemmel, hogy mi is csinálunk. Tehát én megvásároltam azt, ami nem volt a kertben, Ő meg összedarabolt mindent! Egy nagy műanyag vödörbe tettük, ami máskor is savanyúságnak volt használva. Ekkor jöttem újra én: kikészítettem a lének valókat, Ő meg alaposan összekeverte és ráöntötte. A kevergetés is az Ő feladata volt! Másnap az üvegeket én készítettem el, Ő meg megpakolta anyaggal, rácsavarta a tetőt is, mivel az erő Nála van! Befejezésül a spájz polcára elhelyeztem a csodaszépen kinéző üvegeket és alig várom, hogy elfogyjon a vecsési savanyúságom, pedig az is isteni finom! Ugye milyen jó munkamegosztásban savanyítani?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...