Csalamádé Boszi konyhájából
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
125g káposzta25 kcal
-
125g paprika21 kcal
-
125g zöldparadicsom29 kcal
-
125g uborka18 kcal
-
83g vöröshagyma30 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
8g só0 kcal
-
25g ecet5 kcal
-
0g borkén0 kcal
-
0 kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1500g káposzta300 kcal
-
1500g paprika246 kcal
-
1500g zöldparadicsom345 kcal
-
1500g uborka221 kcal
-
1000g vöröshagyma364 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
100g só0 kcal
-
300g ecet54 kcal
-
0g borkén0 kcal
-
0 kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
19.2g káposzta4 kcal
-
19.2g paprika3 kcal
-
19.2g zöldparadicsom4 kcal
-
19.2g uborka3 kcal
-
12.8g vöröshagyma5 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
3.8g ecet1 kcal
-
0g borkén0 kcal
-
0.1g nátrium-benzoát0 kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3578.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 3273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 512.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 166 micro
-
β-karotin 744 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 411 micro
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42947.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 1289 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 703 mg
-
Foszfor 1607 mg
-
Nátrium 39282 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 741.6 g
-
Cukor 590 mg
-
Élelmi rost 90 mg
VÍZ
-
Összesen 6151.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 835 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1888 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1399 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1050 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1986 micro
-
β-karotin 8923 micro
-
β-crypt 468 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4929 micro
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 550.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 503 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Hozzávalók
-
1.5 kg káposzta
-
1.5 kg paprika
-
1.5 kg zöldparadicsom
-
1.5 kg uborka
-
1 kg vöröshagyma
-
40 dkg cukor
-
10 dkg só
-
1 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- A káposztát legyaluljuk, torzsát kidobjuk.
- A paprikát vékonyra felszeleteljük, csumáját kidobjuk.
- A zöldparadicsomot vékonyra felszeleteljük.
- Az uborkát legyaluljuk.
- A hagymát vékonyra felszeleteljük.
- Egy edényben összeállítjuk a levét: a cukrot, sót, ecetet, borként és a nátrium benzonátot alaposan elkeverjük. Addig keverjük, amíg serceg a cukor.
- Az ecetes elegyet ráöntjük a zöldségekre és jól átkeverjük.
- Letakarjuk pl. konyharuhával, mert legalább 24 óráig kell állni hagyni. Persze időnként megkeverjük, kb. 2 óránként (éjjel nem kell azért felkelni hozzá!:).
- Másnap előkészítjük az üvegeket (nekem 9 üveg kellett). Jól elmosni és betenni a mikróba 1 percre, de legalább addig, amíg megszárad. Hagyni kihűlni.
- A tetőket jól elmosva 5 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Leöntjük róla a vizet és hagyjuk megszáradni.
- Kezdődhet az üvegek megtöltése: egyszerűen jól megmosott kezünkkel teletöltjük az üvegeket, hogy lé is menjen bele. A végén marad lé, az nem baj. Nem fér már be az üvegbe, tehát kiönthető.
- Rátesszük, és jól rácsavarjuk a kupakokat, és a végleges helyére tesszük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 306
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 113519
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.
Ajánló
Bármikor, ha finom csalamádét akarsz télre eltenni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Férjem anyukája szokott így eltenni csalamádét, és sajnos csak keveset ad kóstolóba. :) Kigondoltuk a férjemmel, hogy mi is csinálunk. Tehát én megvásároltam azt, ami nem volt a kertben, Ő meg összedarabolt mindent! Egy nagy műanyag vödörbe tettük, ami máskor is savanyúságnak volt használva. Ekkor jöttem újra én: kikészítettem a lének valókat, Ő meg alaposan összekeverte és ráöntötte. A kevergetés is az Ő feladata volt! Másnap az üvegeket én készítettem el, Ő meg megpakolta anyaggal, rácsavarta a tetőt is, mivel az erő Nála van! Befejezésül a spájz polcára elhelyeztem a csodaszépen kinéző üvegeket és alig várom, hogy elfogyjon a vecsési savanyúságom, pedig az is isteni finom! Ugye milyen jó munkamegosztásban savanyítani?