Cékla tormával télire
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
sanila
adag
Főzés
perc
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
A céklához
A felöntőléhez
Összesen
721
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
A céklához
A felöntőléhez
Összesen
5766
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5271.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 4556 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1417.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 913 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
721
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.5 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 42171 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 1272 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 1596 mg
-
Foszfor 2696 mg
-
Nátrium 36447 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1360 g
-
Cukor 1152 mg
-
Élelmi rost 201 mg
VÍZ
-
Összesen 11341.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 328 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7303 micro
-
Kolin: 402 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1340 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
5766
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
36
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A céklához
- A céklát jó alaposan megmossuk, megtisztítjuk az esetleges gyökerektől, és feltesszük főni.
- Ha puha a cékla, leöntjük róla a főzővizet, és hagyjuk teljesen kihűlni.Ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk vékony szeletekre.
- A felöntőlé készítéséhez feltesszük a vizet forrni, ha már forr, hozzátesszük a cukrot, sót, 1 ek köménymagot, ha felforrt, egy-két percig főzzük, hogy a köménymagnak az íze belefőjjön a felöntőlébe, utána zárjuk le. Ha már langyos a felöntőlé, akkor tegyük hozzá az ecetet.
- Ha teljesen kihűlt a felöntőlé, egy picit kiveszünk, belőle felforrósítjuk,és elkeverjükbenne a tartósítószert, majd a kihűlt léhez öntjük.
- Üvegekbe tesszüka céklát, minden üveg oldalába beleállítunk 1-2 kisujjnyi vékonyra vágottszál tormát, rámerjüka felöntőlevet, lezárjuk,és mehet a polcra
- Dunsztolni nem kell! Ebből a mennyiségből 16 üveggel lesz!
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 320
- Tegnapi nézettség: 44
- 7 napos nézettség: 384
- Össznézettség: 186607
- Feltöltés dátuma: 2012. november 09.
Ajánló
Bármikor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sanila
24 recept
Nagyon finom savanyúság, könnyen elkészíthető.